2024. május 17. - Paszkál

Révész Máriusz bocsánatot kért

Bocsánatot kért Mayer Arankától Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón így tett eleget a Legfelsőbb Bíróság idén júniusban hozott ítéletének.
2008. szeptember 22. hétfő 20:15 - Hírextra
A per tárgya évekkel ezelőtt tartott sajtótájékoztató volt, amelyen a Fidesz politikusa - akkor szóvivője - azt mondta: "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant".

A politikus - miután felolvasta a bíróság ítéletét - azt mondta: "Mayer Arankától ennek kapcsán bocsánatot kérek"."Ezt a bocsánatkérést, én már Mayer Arankának jeleztem, ha elmondja, hogy miből fedezeték a vételár különbözetet a szülei (...), bírósági ítélet nélkül is megtettem volna. (...) Sajnos ezt a mai napig Mayer Aranka nem tette meg. Ezzel együtt, mint jogkövető, jogtisztelő polgár a bíróság ítéletét magamra nézve kötelezőnek tartom" - fogalmazott Révész Máriusz.

Mint mondta, kijelentése azért hangzott el, mert ellentmondásosnak találta a helyzetet, hiszen az ingatlan megvásárlása előtt néhány hónappal Mayer Aranka arról beszélt, hogy válása után milyen szegénységben élt gyermekeivel.

A bíróság ítélete szerint 500 ezer forintot és annak kamatait is meg kell fizetni Mayer Arankának - mondta a politikus. Közölte: a Fidesz ezt azt összeget Mayer Aranka számlájára határidőre át fogja utalni.

A Fidesz országgyűlési képviselője közölte: két másik pontban a bíróság felmentette őt is és a Fideszt is.Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó, "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. Mayer Aranka volt férje Szász I. Attila Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak volt üzlettársa a Tokaj-Hegyalján érdekeltséggel bíró Szárhegy dűlő Kft-ben.

Révész Máriusz kijelentése a Fidesz honlapjára is felkerült, ezért Mayer Aranka keresetében Révész Máriusz mellett a Fideszt, a párt webszerkesztőségét, valamint két internetszolgáltatót is alperesként jelölt meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását