2024. május 18. - Erik, Alexandra

Serpa verseny

A nepáli hegyi teherhordók, vagyis a serpák hagyományai nyomán, Magyarországon első ízben kerül sor serpa-, vagyis hegyiteherhordó-versenyre szeptember 20-án Egerben - jelentette be a rali főszervezője szerdán a hevesi megyeszékhelyen.
2008. szeptember 17. szerda 13:06 - Hírextra
A résztvevőknek egy 4 kilométeres, 300 méter szintkülönbségű távot kell teljesíteniük a város fölé magasodó Eged-hegy lábától a hegy csúcsáig - közölte egy sajtótájékoztatón Járdán Zsolt, aki egyben a szervezést végző Team Building Egyesület vezetője.

Miközben a férfiaknak egy nepáli mintára elkészített, 60 kilogrammnyi téglával megrakott hordkerettel kell megtenniük a távot, a nőkre csupán 20 kilogrammnyi terhet raknak a szervezők, hátizsákban elhelyezett ásványvizes palackok formájában.

Mint a főszervező, aki 14-szer teljesítette a nagyatádi szupertriatlon, az Iron Man közel 230 kilométeres távját, elmondta: az ötlet Szlovákiából származik, ahol már hagyománya van az ilyen és ehhez hasonló versenyeknek. Ugyanis a Tátrában a magashegyi menedékházak készleteit csak gyalogszerrel tudják feltölteni a hegyivezetők, s ennek során a Himalájában elterjedt hordkeretet használják.

Az első magyarországi verseny célja a hagyományteremtés; Járdán Zsolt reményei szerint a jövőben a serpa rali egy országos versenysorozattá nőheti ki magát. A szervezők mintegy 30 indulóra számítanak; a résztvevők együtt rajtolnak el és az a győztes, aki leghamarabb fut be a hegy tetején kialakított célkapuba.

A férfiak és nők eredményeit külön értékelik a szervezők, a dobogósok értékes díjakban részesülnek, de minden résztvevő kap egy úgynevezett befutócsomagot a szponzorok támogatásának köszönhetően - mondta Járdán Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását