2024. április 28. - Valéria

Emberrablásért ítéltek el volt kisvárdai rendőröket

Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság társtettesként elkövetett emberrablásért ítélt el két volt kisvárdai rendőrt és öt civilt Nyíregyházán szerdán.
2008. szeptember 10. szerda 11:40 - Hírextra
A korábban járőrként szolgálatot teljesítő két rendőrt, akiket lebukásuk után azonnal elbocsátottak az állomány tagjai közül, valamint négy civil személyt kettő és négy év közötti, további egy civilt pedig bűnsegédi közreműködéséért egy év hat hónap, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a szabolcsi bíróság Bálint Tibor által vezetett büntetőtanácsa.

A bűncselekményt a múlt év májusában követte el a hét fős csoport. Az elsőrendű vádlott, a kisvárdai rendőrkapitányság akkori munkatársa, eladásra vásárolt 300 ezer forintért csempészcigarettát a nyíregyházi piacon, s csak otthon vette észre, hogy átverték, a dobozokban ugyanis papír volt a dohányáru helyett.

Elhatározta, hogy visszaszerzi a pénzt, ezért visszament a piacra, ahol felismerte az eladók egyikét, s újabb szállítmányt kért tőle azzal, hogy Nyírtúrán veszi át a cigarettát.

A megbeszélt helyen azonban társaival együtt várta az eladót, aki ismét csak papírral kitömött dobozokat akart neki átadni. Kirángatták a kocsiból, egy másikba kényszerítették, közben bántalmazták is, s arra kérték, telefonáljon rokonainak, jelezve: az első szállítmányért kifizetett 300 ezer forintot kérik a túsz szabadon bocsátásáért.

A társaság a férfival pedig azt közölte, hogy ha nem fizetnek a társai, akkor megölik, vagy útlevél nélkül átviszik Ukrajnába.

A túsz telefonhívása után rokonai a rendőrséghez fordultak, s a pénz átadására megadott helyszínen végül a kommandósok fogták el az emberrablókat.

Az ügynek egy harmadik kisvárdai rendőr szereplője is volt, de őt a bíróság bűncselekmény hiánya miatt felmentette a bűnpártolás vádja alól.

Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védők és a vádlottak az emberrablási minősítés önbíráskodásra való változtatásáért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Az ügy a fellebbezések alapján a Debreceni Ítélőtábla elé kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását