2024. május 13. - Szervác, Imola

Fél tucat keresztapa szabadlábon

Heteken belül több tucat igazi "nehézfiú" szabadul az előzetes letartóztatásból pusztán azért, mert az őrizetbe vételük óta eltelt három évben nem született még elsőfokú ítélet sem az ügyükben - írta a szerdai Népszabadság.
2008. szeptember 10. szerda 06:52 - Hírextra
A napilap ismertetése szerint az 1998-ban elfogadott, de csak öt évvel később hatályba léptetett (a végszavazás és a hatálybalépés között azonban többször is módosított) Büntetőeljárásról szóló törvény értelmében három évnél hosszabb ideig senki nem tartható előzetesben.
A Népszabadság példaként említi, hogy két évvel a nyomozás kezdete után emelt vádat az ügyészség a Koszi-klán tagjai ellen. Tíz hónappal később álltak bíróság elé, s mivel három évnél tovább nem tartható előzetesben senki, ítélet pedig még nem született, a gyanúsítottakat szabadon kell engedni. A több mint félszáz fős bűnszervezet tagjainak többsége (ők már eltöltöttek három évet előzetesben) minden jel szerint otthonában karácsonyozhat.

Hazaengedik a Fekete Seregként elhíresült, M. Róbert vezette bűnszervezet legtöbb tagját is. Gyilkosság, zsarolás, védelmi pénzek szedése és más, "maffia-bűncselekmények" sora olvasható a klán ellen benyújtott vádiratban. M. - a fővárosi éjszakában terjengő szóbeszéd szerint - néhány óra alatt akár ezer, mindenre kapható felfegyverzett alvilági alakot maga köré tudott gyűjteni (innen a szervezet neve: Fekete Sereg).

Az M. Róbert és társai ellen folyó perben több tucat tanút hallgattak ki. Akik a bíróság előtt M. Róbert ellen vallottak, most rettegnek. Nem bíznak a hatósági védelemben, attól tartanak, hogy akiket "elárultak", vallomásukkal rács mögé juttattak, leszámolnak velük vagy családjukkal - még mielőtt a bűnözők külföldre szöknének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását