2024. április 29. - Péter

Előzetesben marad

Meghosszabbították - november 9-ig - előzetes letartóztatását a Borsod megyei nemesbikki halálos kutyatámadásban gyanúsított férfinak - mondta az MTI-nek Martossy György, a megyei főügyészség sajtószóvivője, főügyészségi csoportvezető ügyész pénteken az M
2008. szeptember 5. péntek 11:30 - Hírextra
A 63 éves férfit korábban halált okozó testi sértéssel gyanúsították, az ügy menete folytán ez azonban megváltozott, jelenleg "több emberen elkövetett, sok ember életét veszélyeztető, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette a vád" - ismertette a szóvivő.

Hozzátette: a tényállás nem változott, eszerint a férfit zavarta a gyerekek hangoskodása, kinyitotta házának ajtaját, - ahol több mint tíz kutyát tartott - és rájuk uszította azokat.

A gyerekek elszaladtak, azonban a 7 éves kisfiú elesett, a kutyák pedig megtámadták. A férfi is kiment a megtámadott gyermekhez, akkor már megpróbálta megfékezni az ebeket, de őt is megharapták. A kisfiú anyja, aki szintén segíteni igyekezett, hasonlóképp járt, több kutyaharapás érte.
A 7 éves kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

A szóvivő elmondta: a gyanúsított tagadja, hogy uszította volna az állatokat, a tanúk kihallgatásuk során azonban épp az ellenkezőjét idézték fel. A 10 és 35 kilogramm közötti kutyák még egy másik gyermekre is rátámadtak, de neki sikerült elmenekülnie.

Martossy György megjegyezte: a bűncselekmény büntetési tétele 10-15 év, de akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet.

Nemesbikken május 7-én a kora esti órákban kilenc gyerek játszott a település határában lévő futballpályán. A közelben lakó férfi, - akit zavart a pályán zajló játék - 13 kutyáját a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni. Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy 7 éves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák közben az anyára is rátámadtak, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását