2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Milliós kártalanítás a jogtalan előzetesért

Először vállalt felelősséget a kormány a 2006. őszi túlkapásokért azzal, hogy a Draskovics Tibor vezette rendészeti minisztérium egyezséget kötött egy jogtalanul fogságban tartott férfival - írta a pénteki Magyar Nemzet.
2008. szeptember 5. péntek 06:50 - Hírextra
A magyar állam képviseletében eljáró rendészeti tárca egymillió forint kártalanítást fizet a meghurcolt fiatalembernek, akit 2006. szeptember 20-án "vadászott le" a rendőrség a Nagykörúton, majd két hónapig előzetes letartóztatásban tartották.

A férfi ellen utóbb megszüntették az eljárást, így az nem kérdéses, hogy az államnak kötelessége őt kárpótolni, csupán annak összegszerűsége vitatható.

A lap arról is beszámol, hogy a jogerős bírósági ítélet nyomán az állam a napokban kártalanította azt a két, szintén a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által képviselt fiatalt lányt, akiket ugyancsak 2006 szeptemberében tartottak jogtalanul fogva. Cs. Lívia 1.1, míg G. Laura egymillió forintot kapott.

A zavargások idején még csak 19 éves lányok esete nagy vihart kavart 2006 őszén, miután kiderült, sokakkal együtt a Magyar Rádió udvarára hurcolták őket a rendőrök, ütlegelték, szidalmazták őket, majd csaknem két hétig előzetes letartóztatásban voltak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával. Az eljárást az ügyészség bizonyítottság hiányában szüntette meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását