2024. április 28. - Valéria

Viták az új menetrendről

Lakossági fórumot szervezett csütörtökön Budafok önkormányzata a két nap múlva induló új buszjáratok miatt. Az ellenzők a kertváros csendjét és nyugalmát féltik, a támogatók pedig azt mondják, hogy szükség van az új járatokra.
2008. szeptember 4. csütörtök 22:30 - Hírextra
A kerület kertvárosi részében két nap múlva két új BKV-járat közlekedik majd 141-es és 150-es jelzéssel. Ez ellen tiltakozik a kerület ezen részén élők egy csoportja. A lakossági fórumon az ellenzők azt mondták: féltik a kertváros nyugodt környezetét, a csendet, és sérelmezik, hogy nem tartottak korábban fórumot, ahol elmondhatták volna véleményüket.

A támogatók felszólalásukban azért álltak ki az új menetrend mellett, mert elmondásuk szerint a környéken sokan élnek olyanok, akiknek nagy szükségük van a buszra, mert nincs autójuk, vagy idősek.

A fórumon részt vett Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közlekedésfejlesztési munkacsoportjának vezetője, aki elmondta: a koncepció jó és szükség van a fejlesztésre Budafokon, mert a lakosság csupán 40 százaléka használja a gyér tömegközlekedési hálózat miatt a BKV járatait. Hozzátette: az új menetrend a többség érdekeit szolgálja.

Benda György, a Főpolgármesteri Hivatal tömegközlekedési ügyosztályának alosztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy nincs olyan megoldás, ami mindenkinek jó, de ahhoz, hogy elérjék az embereket, közel kell hozzájuk menni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását