2024. május 12. - Pongrác

Fővárosi vita

Az előző évi 10,6 milliárd forintnál nagyobb, csaknem 17 milliárd forint veszteségű a BKV múlt évi konszolidált mérlege, amelyet kedd délutáni ülésén a fővárosi önkormányzatot irányító MSZP-SZDSZ képviselők szavazataival fogadott el az önkormányzat gazdas
2008. szeptember 2. kedd 19:08 - Hírextra
A cégcsoport áprilisban készült konszolidált mérlegét a társaság igazgatósága és felügyelőbizottsága júniusban fogadta el. A BKV-csoport hitelállománya 67,5 milliárd, adósságállománya 75,6 milliárd, átlagos létszáma 13.745 fő volt tavaly 37,8 milliárd forint bérköltség mellett - rögzíti a beszámoló. A társaságcsoport tavaly 106,6 milliárd forint bevételt ért el, ez csaknem 1,3 milliárd forinttal alacsonyabb az előző évinél.

Hutiray Gyula (Fidesz) az MTI-nek elmondta, hogy a cég jelenlévő két vezérigazgató-helyettese sem tudott válaszolni arra a felvetésére, hogy a BKV Vasúti Járműjavító és Szolgáltató Kft.-je miért vásárolt tavaly 26 millió forintért egy zártkörű részvénytársaságot. Javaslatát, hogy a BKV igazgatóságát kérjék fel e cégvásárlás indokoltságának vizsgálatára, az MSZP-SZDSZ-többség leszavazta - tette hozzá.

Andó Sándor (MSZP), aki a BKV felügyelőbizottságának is a tagja, az MTI-nek megerősítette, hogy a BKV képviselőjétől nem kaptak érdemi választ ez ügyben. Hozzátette, hogy az igazgatósági vizsgálatot azért szavazták le, mivel ismeretei szerint a cég felügyelőbizottsága már foglalkozik ezzel az üggyel, a Műhely Kft. megvásárlásával.

Hutiray Gyula közölte, hogy nem tartják fair eljárásnak azt a gyakorlatot, hogy a Főtáv Zrt. a közszolgáltatási díjakból alapítványokat támogat. Ezért nem szavazták meg a cégvezetés indítványait, amelyek közt szerepelt egy ötmillió forintos tétel is a Budapest Bank Budapestért Alapítványnak, amelynek Demszky Gábor főpolgármester az elnöke.

Andó Sándor megjegyezte, hogy évek óta tart már ez a gyakorlat a Főtávnál. Úgy vélte, hogy mivel a cég nyereséges és jó célokat támogat, nem lehet kifogásolni ezt az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását