2024. április 29. - Péter

Stúdióba vonult a Led Zeppelin három tagja

Új anyagon dolgozik a legendás Led Zeppelin együttes három tagja. Jimmy Page gitáros, John Paul Jones basszusgitáros és Jason Bonham dobos egy tervezett új Zep albumra készítettek felvételeket.
2008. augusztus 27. szerda 14:50 - Hírextra
Erről Jason Bonham, az éppen 40 évvel ezelőtt alakult együttes eredeti, csaknem három évtizede elhunyt dobosának, John Bonhamnek a fia nyilatkozott a 94,7 WCSX nevű detroiti rádióban.

Jason Bonham is ott volt tavaly decemberben a londoni 02 Arénában, amikor az együttes 19 év után az első koncertjét adta. A koncerten mind a három még élő Zep-zenész- tehát Robert Plant énekes is - szerepelt. Plant a fiatalabbik Bonham szerint eddig nem vett részt egyetlen felvételen sem.

Elmondta azt is, hogy az új dalok megírása tulajdonképpen a decemberi koncert óta napirenden volt, s alapul szolgálhatnak egy új albumhoz.

Saját szerepéről kijelentette: ha hívják megy, soha nincsenek kérdései, nagyon élvezi a közös zenélést. Csodálatos dolog ilyen emberekkel együtt játszani. "Ez az életem, mindig is erről álmodtam" - tette hozzá a fiatalabbik Bonham.

Decemberben húszezer ember tombolta végig a koncertet Londonban. Azóta többször szóba került, hogy az álomcsapat ismét együtt játszana. Egyebek között a felvételekről éppen hiányzó Plant is beszélt erről, Jimmy Page pedig kifejezetten hangsúlyozta, hogy kész a közös koncertekre.

Robert Plant tavaly Allison Krauss folk- és bluegrass énekesnővel készítette a Raising Sand című közös lemezt, amelyért év elején Grammy-díjat kaptak. Azóta folyamatosan turnéznak együtt, s rajta is múlik: sikerül-e kétségtelenül sikeres koncertprogramjába beilleszteni egy újabb Led Zeppelin-bulit?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását