Stúdióba vonult a Led Zeppelin három tagja

Új anyagon dolgozik a legendás Led Zeppelin együttes három tagja. Jimmy Page gitáros, John Paul Jones basszusgitáros és Jason Bonham dobos egy tervezett új Zep albumra készítettek felvételeket.

Erről Jason Bonham, az éppen 40 évvel ezelőtt alakult együttes eredeti, csaknem három évtizede elhunyt dobosának, John Bonhamnek a fia nyilatkozott a 94,7 WCSX nevű detroiti rádióban.

Jason Bonham is ott volt tavaly decemberben a londoni 02 Arénában, amikor az együttes 19 év után az első koncertjét adta. A koncerten mind a három még élő Zep-zenész- tehát Robert Plant énekes is - szerepelt. Plant a fiatalabbik Bonham szerint eddig nem vett részt egyetlen felvételen sem.

Elmondta azt is, hogy az új dalok megírása tulajdonképpen a decemberi koncert óta napirenden volt, s alapul szolgálhatnak egy új albumhoz.

Saját szerepéről kijelentette: ha hívják megy, soha nincsenek kérdései, nagyon élvezi a közös zenélést. Csodálatos dolog ilyen emberekkel együtt játszani. "Ez az életem, mindig is erről álmodtam" - tette hozzá a fiatalabbik Bonham.

Decemberben húszezer ember tombolta végig a koncertet Londonban. Azóta többször szóba került, hogy az álomcsapat ismét együtt játszana. Egyebek között a felvételekről éppen hiányzó Plant is beszélt erről, Jimmy Page pedig kifejezetten hangsúlyozta, hogy kész a közös koncertekre.

Robert Plant tavaly Allison Krauss folk- és bluegrass énekesnővel készítette a Raising Sand című közös lemezt, amelyért év elején Grammy-díjat kaptak. Azóta folyamatosan turnéznak együtt, s rajta is múlik: sikerül-e kétségtelenül sikeres koncertprogramjába beilleszteni egy újabb Led Zeppelin-bulit?
Forrás: MTI