2024. április 28. - Valéria

Magyarok a világkiállításon

A spanyolországi Zaragozában június 14-én kezdődött szakmai világkiállítás vezérgondolata A víz és a fenntartható fejlődés. Ennek jegyében vesz részt önálló kiállítással Magyarország is az eseményen.
2008. augusztus 24. vasárnap 23:02 - Hírextra
Az Ebro-folyó kanyarulatában található 25 hektáros kiállítótéren 104 ország mutatkozik be. A szeptember 14-ig tartó Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás szimbóluma egy vízcseppre emlékeztető, 60 méter magas áttetsző épület.

A kíváncsiskodók a Magyar Pavilonba lépve a Tisza és a Duna szabályozása utáni vízgazdálkodásról szerezhetnek ismereteket, majd az esztergomi hidraulikus vízemelő kicsinyített másával találkozhatnak. Ezután megismerkedhetnek a magyarországi fürdőkultúráról, a termálvizek bőségével, de megtudhatják azt is, hogy tud az ember összhangban élni a természettel, megőrizni a víz tisztaságát, miközben élvezi annak gyógyító hatását.

A miskolctapolcai barlangfürdőt imitáló részbe lépve Magyarország bemutatja az ország hévízeit, termálvizes, valamint gyógyvizes kultúráját. Magyarország gyógy- és ásványvizeit reklámplakátok is hirdetik. A kínai pavilonban az érdeklődők a Jangce folyó vízszabályozásáról láthatnak filmet, de megmérhetik testük víztartalmát is.

A belgák az időjárás változását - napsütés, eső - imitálják növényekkel körülvett videóinstalláción.
Az aragóniai pavilon videóinstallációján egyebek mellett patak, téli táj, vízesés váltják egymást, míg a padlón vizuális effektek gazdagítják a látványt.

A japán pavilonban látható mese végén az elgördülő függöny mögött vízesésben gyönyörködhetnek a vendégek. Az óriásplakátok a klímaváltozással járó negatív hatásokat tárják fel, egyebek mellett a jégmezők megolvadását.

A német pavilonban megtekinthető videóinstalláción egy gyermeket váró nő arra figyelmeztet, hogy víz nélkül nem lehet a virágokat locsolni, és nem nevetnek a gyerekek. A vállalkozó kedvűek egy csónakban haladva esernyőket, üvegpalackokat, virágokat, kádat, falra szerelt mosdókat, mosógépet, valamint zöldnövények között megbúvó rozsdás hordót láthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vilagkiallitas.hu
2008. augusztus 24. 23:41
A 2010-es Shanghai Világkiállítás >> 2010 május 1-től október 31-ig tart, több mint 200 szervezet, illetve ország képviselteti rajta magát. A szervezők 70 millió látogatót várnak, ami átlagosan 400-500 ezer, csúcsnapokon 600-800 ezer érdeklődőt jelent. További információk, friss hírek, képek, térképek és videók a >>> http://www.vilagkiallitas.hu oldalon találhatók.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását