2024. április 27. - Zita

Királyi szólisták a Szigeten

Elsőre talán furcsának tűnhet egy balettelőadás egy könnyűzenei fesztiválon, ám Jens Rosén, a Svéd Királyi Balett szólistáiból alakult Stockholm 59° North művészeti vezetője úgy véli: a Sziget kínálatában sok különböző stílus szerepel, ebbe a balett is be
2008. augusztus 16. szombat 22:15 - Hírextra
Jens Rosén, aki a táncegyüttes szombat esti előadása előtt nyilatkozott az MTI-nek, felidézte, hogy legutóbb három éve jártak Magyarországon, akkor a svéd kulturális évad programjában szerepeltek, most pedig a Sziget szervezőinek meghívására tértek vissza Budapestre.

Első benyomásuk a Szigetről nagyon pozitív, tetszik nekik a hangulat - tette hozzá Jens Rosén, aki a társulat tagjaival együtt csütörtökön este érkezett a magyar fővárosba, és pénteken látogatott ki először a fesztiválra.

Pascal Jansson, az 1997-ben alakult Stockholm 59° North első szólistája elmondta, hogy a Sziget közönségének bemutatják legfrissebb darabjukat, amelyet legutóbbi, amerikai turnéjukra készítettek, és amely nagy sikert aratott a tengerentúli közönség körében. A három fiúra és három lányra koreografált darab kapcsán kiemelte a zenét, amelyet két zongorára írt Kevin Volands, és amelynek érdekessége, hogy a zongorák sohasem kerülnek összhangba.

"Nagyon svéd" - így jellemezte Pas de Dance című darabjukat, amelynek zenéjét nem más, mint az egykori ABBA-tag Benny Andersson szerezte. A táncos ugyanakkor hangsúlyozta: előadásukon nem ABBA-muzsikára kell számítani, hiszen a zeneszerző külön a társulat számára, ehhez az előadáshoz komponálta a zenét.

A szombat esti fellépésen utolsóként legnehezebb koreográfiájukat mutatják be - tette hozzá Pascal Jansson, megjegyezve, hogy a Castrati hatalmas kihívást jelent a színpadra lépő táncosoknak. A 9 fiúra koreografált, Vivaldi zenéjére készült darabot egyébként Nacho Duato világhírű spanyol koreográfus, a Spanyol Nemzeti Táncszínház művészeti vezetője jegyzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását