2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ifjúsági sziget

Bár a Sziget fesztivál közönségét többségében húszas éveikben járó fiatalok alkotják, nem csak ők kíváncsiak a fesztiválra: az ötnapos rendezvényen számos gyerek, idős is megfordul, sőt - bár nem önszántából - nem kevés háziállat is "megtekintheti" a prog
2008. augusztus 15. péntek 22:40 - Hírextra
"A gyerekekre is gondoltunk a helyszínek összeállításakor, mert tudjuk, sok fiatal hozza őket magával" - árulta el az MTI-nek a fesztivál sajtófőnöke. Vető Viktória elmondása szerint nem tudja biztosan, hány éves az eddigi legidősebb látogató, de könnyen lehet, hogy az az újságíró lesz, aki 81 évesen akkreditáltatta magát a Szigetre.

"A legidősebb fellépő valószínűleg Rhoda Scott, aki, bár nem látszik annyinak, de 70 éves" - tette hozzá.

"Már kisbaba korom óta kijárok, a mamám itt szokott dolgozni iparművészként, és mindig elhoz" - mondta el a 9 éves Bendegúz a legtöbb gyerek kedvencének számító Vándor Vurstli előtt, majd megjegyezte, mindig talál érdekes játékokat a Szigeten, de a csúszdaparkot is nagyon szereti.
A Filter Performance művésze, Masa Ági is magával hozta 6 és 2 éves kisfiait a fesztiválra: beszámolója szerint míg férjével a színpadon szerepelnek, a gyerekek általában alszanak, de csütörtökön a nagyobbik az előadásban is részt vett. Mint a művésznő elmondta, a gyerekek élvezik a fesztivált, nem ártana azonban, ha több helyszínt alakítanának ki számukra.
A 13 éves Anna a csütörtöki esti Jamiroquai koncertet is együtt hallgatta édesanyjával. A kislány elárulta, öt éves kora óta minden esztendőben ellátogatnak a Szigetre, és bár ő a komolyzenét jobban szereti, mindig nagyon tetszik neki a fesztivál hangulata.

Azok a fiatalok, akik még csak gondolkodnak a családalapításon, a Szigeten házasságot is köthetnek. Természetesen ez a frigy nem hivatalos, csak a fesztivál végéig "érvényes", de a házasságkötő sátor így is - vagy talán éppen ezért - rendkívül népszerű, magyarok és külföldiek körében egyaránt. Egy sátorból kilépő fiatal pár elmondta: bent az anyakönyvvezetőnek öltözött lányok a hivatalos procedúrát idézően adják össze őket.

Egy német pár hatalmas násznéppel hagyta el a sátrat. A vidámságát cseppet sem titkoló társaság a hagyományos külsőségeket is igyekezett felidézni: rizs helyett szotyolát szórtak és az ifjú férj derekára madzaggal üres sörös dobozokat is kötöttek "Just married" felirattal.
Sokan háziállataikat is magukkal viszik a Szigetre: Malinóczki Tamás, REX alapítvány sátorvezetője beszámolt arról, hogy több mint 50 kutyát regisztráltak a bejáratoknál, ami azt jelenti, hogy a négylábúaknak érvényes oltási könyvvel, azonosító jellel kell rendelkezniük és a gazda telefonszámával ellátott bilétát kell viselniük.

A Szigeten elveszett kutyákat, amennyiben a gazda 4-6 órán belül nem jelentkezik érte az Infopontnál, kutyapanzióba szállítják, amelynek költségét az állat tulajdonosának kell állnia.
Malinócki Tamás hozzátette: eddig öt kutyát és egy degut találtak, illetve néhány sünt és siklót mentettek ki a Hajógyári-szigetről. Szerencsére eddig mindegyik állatért hamar jelentkezett a gazdája. Beszámolt arról, hogy egy francia lány megígérte, a nadrágjához köti belga juhász keverékét, miután az alapítvány sátránál átvette elveszettnek hitt kedvencét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását