2024. május 18. - Erik, Alexandra

Napkollektorok a Vaillanttól

Megkezdődött a Vaillant Csoport gelsenkircheni telephelyén, a nap hőenergiáját hasznosító első napkollektorok gyártása. A német társaság a napokban nyitotta meg új típusú, az eddigieknél hatékonyabb napkollektorokat gyártó üzemét.
2008. augusztus 15. péntek 14:25 - Hírextra
A termelési beruházás teljes összege mintegy 5 millió euró – mondotta Versits Tamás a magyarországi leányvállalat értékesítési igazgatója.

Az olaj és a gáz növekvő ára, valamint a környezetvédelmi, klímapolitikai célok fokozzák a megújuló energiák iránti keresletet. A társaság ezért döntött önálló napkollektor gyártásról. Az új, sajátfejlesztésű síkkollektorok kiemelkedő energiahozamot biztosítanak. A nap hőenergiáját hasznosító berendezéssel például átlagosan az évi fűtési energia 20 százalékát és a melegvíz előállítására fordított energia 60 százalékát fedezhetik. A fűtési költségek mellett a széndioxid-kibocsátás is több tonnával csökkenhet. Az új sík kollektorok optimálisan kombinálhatók új és már meglévő fűtőberendezésekkel.

A magyarországi Vaillant értékesítési tapasztalatai szerint Magyarországon is növekvő az igény a szolár rendszerek iránt. A Németországban gyártott, korszerű napkollektorok várhatóan, jövő év első felében jelennek meg a hazai üzletekben – közölte Versits Tamás.
Forrás: Gáti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását