2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vége a viadaloknak

Utoljára az amerikai államok közül, Louisianában is betiltották a kakasviadalt, ami kedvelt szórakozásnak számított az amerikai Dél államaiban.
2008. augusztus 11. hétfő 07:47 - Hírextra
Péntektől büntetendő cselekmény lesz az ilyen viadalok szervezése és lebonyolítása. Az erre vonatkozó törvényt az állatvédő csoportok nyomására írta alá 2007-ben az állam akkori kormányzója.
A kakasviadalokat erre a célra épített arénákban vagy udvarokban bonyolították le külön erre kiképzett tarajosok között. A madarak lábaira éles pengéket erősítettek. A viadal akár egy óra hosszat is eltartott, amíg egyik vagy mindkét állat el nem pusztult vagy nem vált harcképtelenné.

Szakértők szerint a törvényi tiltás nem jelenti a kakasviadalok tényleges megszűnését. A falusi körzetekben titokban továbbra is művelik a tiltott szórakozást azokban az amerikai államokban is, amelyek már korábban törvényen kívül helyezték az állatkínzás e fajtáját.

A tilalom bevezetése előtt már törvényen kívül helyezték a kakasviadalok fő ösztönzőjét, a győztesre való fogadást, valamint a harci kakasokkal való kereskedelmet.

A kakasviadal-arénák száma az elmúlt évben 20-ról 6-ra csökkent, a kakastenyésztők és a kakasviadal-pártoló társaságok tagsága a tavalyi hatezerről hatszázra apadt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását