2024. március 29. - Auguszta

Betörő a szomszédom?

Az Egyesült Államokban nemrég kezdte el működését egy meglehetősen furcsa honlap: a CriminalSearches.com arról ad felvilágosítást, hogy a ráklikkelő személy által megadott név tulajdonosának tiszta-e a múltja.
2008. augusztus 11. hétfő 06:56 - Hírextra

A honlap az amerikai államokban és városokban őrzött dokumentumokban kutat és szinte azonnal képes bárkiről megmondani, hogy az illető élete során követett-e el valami törvénybe ütközőt.


Elég beütni a gyanúsnak tartott személy nevét. Másodpercek alatt kiadja az azonos nevű, priusszal rendelkezők listáját. Szülők számára különösen hasznos lehet a honlap szexuális bűnelkövetőknek szentelt szekciója, ahol az adatokon kívül még fotó is rendelkezésre áll.


A személyiségvédelemre szakosodott ügyvédek erősen bírálják a honlapot, mondván, hogy az információk között lehetnek hibásak is, ami rendkívül kellemetlen következményekkel járhat.


A CriminalSearches.com iránt van érdeklődés. Sokan főként szórakozásból használják, hogy megtudják, nem bűnözők-e véletlenül az új szomszédok, vagy a kertész, a villanyszerelő, a bébiszitter. És sokan szeretnének többet megtudni a híres gyilkosokról, például Charles Mansonról.
Az új "játék" érdekesebb, mint egy krimi a tv-ben vagy a moziban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását