2024. április 27. - Zita

Nyár a hídon

A tánczene jegyében Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Blúz tér 10 és a Boogie Mamma mellett a Copacabana Bossa Nova, a Grand Hotel Budapest és a Budapest Ragtime Band szórakoztatja a táncolni vágyókat szombaton és vasárnap a Nyár a Lánchídon programs
2008. augusztus 1. péntek 18:33 - Hírextra
A Latin Combo Cuarteto Cubano szombat délutáni koncertjén igazi latin, kubai hangulat, rumba, szamba, salsa, mambó, cha cha cha, és további latin-amerikai dallamok, ritmusok és latin világslágerek várják a temperamentumos, mediterrán zenét kedvelőket a Lánchíd budai hídfőjénél.

Este 6 órától Farkas Gábor „Gábriel" musicalszínész és dzsesszénekes a Senga Na Lenga trióval közösen adja elő az 50-es, 60-as évek amerikai és magyar táncdalait, egyebek mellett Frank Sinatra, Nina Simone, Dean Martin, Szécsi Pál és Máté Péter feledhetetlen melódiáit.

A főként underground budapesti klubokban fellépő Grand Hotel Budapest szombaton bemutatja repetoárját a Clark Ádám térre látogatóknak is. A Copacabana Bossa Nova műsorában brazil szambák és bossa novák szólalnak meg brazil nyelven, autentikus hangzásban, az érdeklődők így este 9 órától egy vérforraló és táncra csábító brazil ritmus- és dallamvilágot bemutató koncert részesei lehetnek.

A pesti hídfőnél délelőtt 11 órától a ZamatŐrök Zenekar várja fülbemászó dallamokkal a kisebbeket és szüleiket; a műsorban Halász Judit és a Kaláka együttes dalainak feldolgozásai, vers-megzenésítések és saját dalok is hallhatók majd.

A Lucky Boys Shuffle Band koncertjével folytatódik kora délután a program, amelyet a Woodfish zenekar jól táncolható, funkys-latinos ritmusai, dzsessz-rockba vagy épp etnóba hajló szólói, könnyen megjegyezhető énekdallamai követnek egy koncert erejéig.

Jerry Lee Lewis zenéjét és őrült, táncos koncertjeit varázsolja a Roosevelt térre este 7 órától a Jerry Lee Lewis Memorial Band; az ötvenes évek Amerikájának hangulatát felidéző műsorban a névadó mellett Chuck Berry, Little Richard, Elvis, Ray Charles és Johnny Cash számai is megszólalnak.

Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar retró koncertjén feldübörögnek a régi nóták; a repertoáron egyebek mellett az Ördögből angyal lehetnél, a Bye-bye, férfi, a Nem híres jazzénekes, az Egy fiú a házból, a Nekem a Balaton a Riviera és a Casino Twist szerepelnek.

A Clark Ádám téren vasárnap a Budapest Bossanova Quintet bossa novái szórakoztatják 4 órától a közönséget, majd a Mizar zenekar dzsesszt és popzenét ötvöző dalai csendülnek fel.

A Blúz tér 10 saját szerzeményekből álló, magyar nyelvű, dallamos, pozitív hangvételű zenéivel invitálja közös szórakozásra a nagyérdeműt este 7 órától, a Nossa zenekar pedig brazil slágerlistákat vezető dalok feldolgozásaival és saját kompozíciókkal várja a zeneértőket.

A pesti hídfőnél vasárnap 11 órától a Szeleburdi Meseszínház ad mesefolk-koncertet; a zenekar ismert gyermekdalokat, megzenésített verseket, gyermek-népdalokat játszik a gyerekek közreműködésével, két gitár, basszusgitár, szaxofon és zongora kísérettel.

Az ország legnagyobb salsa és latin dzsessz formációja, a Ricardo Salsa Club fergeteges koncertje színesíti a délutáni programkínálatot, amelyet a közismert Budapest Ragtime Band műsora, dzsessz- és dixieland-örökzöldek követnek majd.

A Láma Dalai együttes reggae és ska alapokon nyugvó, némi rockkal és egyebekkel fűszerezett koncertműsorában saját számok és jól ismert slágerek átdolgozásai szerepelnek.

Este 9 órakor a Boogie Mamma swingből, reggaeből, punkból, tangóból, rock and rollból, calypsóból, sramliból és metálból felépülő stand-up-comedy-vel fűszerezett show-ja zárja a kétnapos rendezvénysorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását