2024. május 11. - Ferenc

Herbie Hancock Veszprémben

Herbie Hancock koncertjére minden jegy elkelt, a 15 Grammy-díjjal és Oscar-díjjal is kitüntetett 68 éves amerikai muzsikus így telt ház előtt lép színpadra a Veszprémi Ünnepi Játékokon - közölte Mészáros Zoltán, a szervező Ünnepi Játékok Kht. ügyvezető ig
2008. július 24. csütörtök 19:29 - Hírextra

Bár a rossz idő miatt a veszprémi vár barokk főterén lévő szabadtéri színpad helyett a vasárnap felavatott, ötezer férőhelyes Veszprém Arénában tartják meg a koncertet, a szervezők a szabadtéri helyszín befogadóképességéhez igazították az arénában lekerített nézőteret is, így mintegy 2500 rajongó élvezheti majd a világhírű zenész fellépését.


Ugyanitt tartották meg a szerdai nyitónap komolyzenei programját is: a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar, és a Ránki család - Ránki Dezső zongoraművész, és felesége, a szintén zongoraművész Klukon Edit, valamint 10 éves fiuk, Ránki Fülöp - több mint másfélezer néző előtt adott nagy sikerű hangversenyt - tette hozzá Mészáros Zoltán.


A vasárnapig tartó Veszprémi Ünnepi Játékokon azonban még számos világsztárt láthat a közönség. A péntek az opera napja lesz: fellép Ramón Vargas mexikói származású tenor, akinek vendége Miklósa Erika magyar szoprán lesz.
Szombaton a gospelt, a dzsesszt, a popzenét, valamint a rythm and blues-t ötvöző hattagú a cappella együttes, a szintén Grammy-díjas Take 6 lép pódiumra.
A fesztivál utolsó napján, vasárnap világzenei koncertre várják a közönséget. Fellép a világhírű gitáros, Richard Bona, továbbá két kongói zenész-énekes, valamint a karibi szigetekről származó Gerard Toto gitáros is muzsikál majd más zenészekkel együtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását