2024. május 16. - Mózes, Botond

Piknik a fővárosért

Budapest közparkjai legyenek közösségiek és "kívánatosabbak" - így fogalmaz az a felhívás, amelynek értelmében július 31-én, délután 5 és 6 óra között a Népligetnél várják a természetkedvelő, parkszerető fővárosi lakosokat.
2008. július 29. kedd 17:05 - Hírextra
A Studio Metropolitana szervezésében zajlik az akció, elsősorban a Népligetért. "A nép ligete ez, amelyet - miközben építésére a pénzt Magyarország megyéi dobták össze, hogy a pesti népnek legyen hol eltöltenie a vasárnapot - elhagyott a népe" - így fogalmaz a szervező cég.

A programra több száz érdeklődőt várnak, köztük tájépítészeket, egyetemi hallgatókat, önkormányzati szakembereket és munkatársakat, urbanistákat, településmérnököket és természetkedvelő civileket.

Újra meg kell tanulni használni a köztereket és közparkokat - ez az akció fő célja, címe pedig: Népligeti Piknik Budapestért. Abban reménykedik a Studio Metropolitana, hogy az esemény után a Népliget visszakerül a kedvelt parkok sorába, és olyan kedvelt kirándulóhellyé válik, mint a Városliget, a Margitsziget vagy a hűvösvölgyi Nagyrét.

Beszéd és program helyett lesz petanque, tollasozás, lehet hozni plédet, abroszt és piknikkosarat is. A szervező cég mindenkit meghív egy pohár borra és pogácsára.

A népligeti metrófeljárónál (Alacska-busz) lesz az útbaigazítás, a zöld lufikat kell követni.
Esőnap: augusztus 1.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását