2024. május 2. - Zsigmond

Rendőrök lépnek fel a kéregetők, és ablakmosók ellen

A jogszabályi keretek miatt a rendőrségnek kevés eszköze van az útkereszteződésekben kéregető hajléktalanok visszaszorítására - mondta az InfoRádiónak a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának forgalombiztonsági osztályvezetője.
2008. június 13. péntek 07:37 - Hírextra
Kötött a jogszabályi háttér, így alig lehet intézkedési módot alkalmazni egy útkereszteződésben kéregető hajléktalannal vagy ablakmosóval szemben - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának forgalombiztonsági osztályvezetője. Kázsmér Tamás közölte: helyszíni bírságot nem lehet kiszabni, mert nincs jövedelme egy hajléktalannak, míg a szabálysértési feljelentéshez lakcímre lenne szükség. Ezek a problémák akadályozzák a hatékony rendőri fellépést - tette hozzá.

A rendőrök csütörtökön akciót tartottak a kéregetők visszaszorítása érdekében. Az osztályvezető kiemelte: reggel ellenőrizték az útkereszteződéseket, felírták, ha ott valaki illegális tevékenységet folytatott, majd egy óra múlva figyelmeztették, hogy fejezze be, később pedig ismét visszamentek, és ha még mindig ott volt, akkor előállították a kerületi kapitányságon. Szankcióként figyelmeztetések róttak ki, de helyszíni bírságot is kiszabtak.

Kázsmér Tamás hangsúlyozta: a jövőben is tartanak hasonló akciókat, és bíznak abban, hogy ez visszatartó erő lesz.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását