2024. május 19. - Ivó, Milán

Újra lehet kapni az agyvelőgyulladás elleni vakcinát

Jövő hét közepétől korlátozott számban ismét rendelkezésre áll majd a kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni, nem támogatott védőoltás a felnőttek részére - tájékoztatta a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedő csütörtökön az MTI-n.
2008. július 17. csütörtök 15:32 - Hírextra
A közlés szerint a vakcinát a gyártó korlátozott mennyiségben azok számára teszi elérhetővé, akik a védettség kialakulásához szükséges oltássorozat közül az elsőt idén júniusban már megkapták, ugyanis a védettség feltétele az egy hónapon belül beadott második oltás. Ha ez elmarad, nem alakul ki a megfelelő védettség, amihez három oltásra van szükség. A gyártó cég tízezer darab vakcináról gondoskodott, egy vakcina bolti ára körülbelül négyezer forint.

A gyártó az oltóanyagot szervezési okokból kizárólag a Gyöngy Patikák hálózatában terjeszti, így közel hatszáz helyen lesz kapható július 23-ától.

Annak érdekében, hogy valóban azok kapják meg az oltást, akik a júniusi oltás megismétlésére várnak, az oltóanyag gyógyszertári kiadásának feltétele az oltási könyv bemutatása, vagy az orvosi recepten szereplő jelzés, hogy a felírt készítmény az oltási sorozat második tagja - tájékoztatott a gyógyszer-nagykereskedő cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását