2024. május 2. - Zsigmond

Nem akart jósnő lenni, csak az lett

Szegedi Erika - bár soha nem akart jósnő lenni - azt állítja: már ötéves kora óta képes feltárni a jövendőt a hozzá fordulóknak. A Szegeden élő hétgyerekes özvegyasszonyt 2002-ben Magyarország, rá három évre Európa főboszorkányává választották.
2008. július 14. hétfő 10:48 - Hírextra
- Ötéves voltam. Éppen játszottam békési házunkban a kemence előtt, amikor szomszédunk, Szatmári néni beállított hozzánk. Fölálltam, odamentem az asszonyhoz, s azt mondtam neki: tessék hazamenni, mert a férje ott áll a kapuban, fél lábon. Édesanyám visszaküldött játszani, de én csak kötöttem az ebet a karóhoz, megfogtam Szatmári néni szoknyáját, elkezdtem rángatni, és kifelé lökdösni az ajtón, hogy menjen haza. Ekkor már egy pofont is kaptam anyámtól, hiszen úgy tudtuk, szomszédasszonyunk férje odaveszett a világháborúban. Szatmári néni hazament, majd egy jó húsz perc múlva sírva-kacagva visszajött. Kiderült, férje több mint egy évtizedes hadifogság után most ért haza, de a harcokban egy gránát leszakította az egyik lábát - mesélte a Fehér Mágia Nagyasszonya, amikor arról kérdeztük: mióta tudja, hogy különleges képességekkel bír.

A kislány különleges képességének gyorsan híre ment a Viharsarokban. A környező településekről sorra érkeztek az özvegyasszonyok, akik kérték Szegedi Erikát, jósoljon nekik. Volt, akinek segített, de volt olyan is, akinek nem, mert gonosznak találta az illetőt, vagy rosszat látott körülötte.

- Tizenegy éves koromban - már az iskolában - az orosztanárnőm kérte, hogy jósoljak neki. A tenyerébe nézve azonban azt kellett mondanom, nem tehetem, terhes nőknek nem mondhatom el a jövőt. A tanárnő, aki még férjnél se volt, megrökönyödött, hogy terhesnek véltem, hamarosan azonban kiderült, ikreket vár. A két kislányból azóta családos asszony lett, mindketten mai napig kuncsaftjaim - mondta a jósnő.

Erika erős katolikus neveltetést kapott, szülei nem akarták, hogy jósnő, boszorkány legyen, de hiábavaló volt minden tiltás.

- Az emberek tettek jósnővé! Nem hagytak békén, jöttek, s kérleltek, csak azt mondjam meg nekik, lesz-e gyerekük, a fiuknak sikerül-e a vizsgája, boldog házasságban él-e majd a lányuk. Ha az ember érez valamit, nem teheti meg, hogy magában tartsa a tudását - vallja, s ezért a hozzá fordulóknak mindig megmondja azt is, ha valami rosszat lát a jövőjükben. Kizárólag akkor hallgat róla, ha kifejezetten kérik erre.

A főboszorkány elsősorban tenyérelemzéssel jósol, de szívesen használ angyalkártyát is, foglalkozik számmisztikával, horoszkópírással, s tanult grafológiát is. A hozzá fordulóknak először múltjukról, gyermekkorukról beszél, majd a jelen következik, végül pedig a jövendőjükbe avatja be őket. Talán meglepő, de elsősorban tanult emberek kérik a segítségét, ügyfelei között vannak vállalkozók, jogászok, és szép számmal akadnak közöttük ismert sportolók is. Döntő többségük a karrierjére vonatkozó kérdéseket tesz fel, de kíváncsiak az egészségükről, szerelmi életükről szóló megállapításokra is.

- A jóslást néha összekeverik az emberek a látnoki képességekkel. Sokan fölhívnak telefonon, hogy választ kapjanak egy kérdésükre, de csak akkor tudok segíteni neki, ha személyesen találkozunk - tudatta Szegedi Erika, aki nagyon hálás Lui Padre mestermágusnak, akitől sokat tanult pályája kezdetén.

A 2002-ben elnyert Magyarország főboszorkánya címet - bár rá két évre megpróbálták elhódítani tőle - mindmáig megvédte. Sőt, még feljebb lépett a boszorkány-világranglistán, amikor 2005 decemberében Amsterdamban a Magnum Arcadum rend tagjává, a Fehér Mágia Nagyasszonya és Európa főboszorkányává választották. A versenyeken a jóslás mellett a boszorkányoknak számot kell adniuk tudásukról a rontásdiagnosztika, a rontáslevétel terén, bájitalt, gyógyító füveket, krémeket kell készíteniük, de érteniük kell az asztrológiához és az anatómiához is.

A Fehér Mágia Nagyasszonya hét gyereket nevel - özvegyasszonyként, ahogy a boszorkányok többsége. Az ötödiknek született, most huszonegy esztendős Milán szintén mágikus képességekkel bír. A fiú nem műveli a boszorkányszakmát, s nem is akarja addig, míg édesanyja él. Egészen kicsi korábban a legkisebb gyereknél, Patríciánál is jelentkeztek a különleges adottságok. Noha már eltávolodott a boszorkányságtól, a különleges adottságokat nem nélkülözi: lány létére egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett a diák sakkolimpián.

Szegedi Erika úgy látja, a szeretet szava az, ami fellendíthetné ezt az országot és szebbé tehetné az emberek lelkivilágát.

- Meg kell tanulnunk újra tisztelni a másikat, odafigyelni egymásra, hiszen a szeretet csodákra képes - mondta a főboszorkány. Márpedig, ki tudhat nála többet a csodákról?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

norika
2015. október 26. 20:57
Kedves erika. Szegedre is el tudna jönni. 1 elérhetséget tudna adni. 06302501970 az én mobil számom. Sürgös lenne
kedves67
2010. szeptember 26. 10:56
Kedves Erika! Érdeklődni szeretnék,hogy mikor jön legközelebb Kaposvárra? Köszönöm a választ előre is! Üdv. Margó
sreka
2010. július 14. 20:43
Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Szegedi Erikaval?Romanibol irok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását