2024. április 29. - Péter

Kell valami a Lipót helyett

Zárójelentéssel a zsebben találnak rá az utcán a szociális gondozók a Lipót volt, de immár kezelés nélküli betegeire - olvasható a Népszabadságban.
2008. július 12. szombat 09:12 - Hírextra
A pszichiáterek új, egységes országos intézmény létrehozását kérik Székely Tamás minisztertől. A Pszichiátriai Szakmai Kollégium és a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetői véget vetnének az indulatos nyilatkozat- és számháborúnak. Nem akarnak több nyilvános polémiát arról, hogy hány beteg marad ellátás nélkül az OPNI bezárása után. Tegnap bejelentették: tárgyalás kezdődött szervezeteik és Székely Tamás egészségügyi miniszter között. Megállapodtak arról, hogy az egészségbiztosító adatai alapján kiderítik: kallódik-e kezelés, gondozás nélkül pszichiátriai ellátásra szoruló beteg a bezárt OPNI volt páciensei közül, és ha igen, milyen okból. Az eredmény - a tárca sajtóosztályának tájékoztatása szerint - már a jövő héten meglesz. Sok beteget úgy bocsátottak el a Lipótmezőről, hogy nem kaptak más helyet. Közülük sokan ellátás nélkül maradtak. Nem utolsósorban azért, mert éppen a pszichés zavaraik következtében nem rendelkeznek a betegségükkel kapcsolatos belátási képességgel, és visszautasítják a megszokottól eltérő kezelést, illetve körülményeket. Elbocsátásuk után abbahagyják a gyógyszerek szedését, nem mennek el az ideggondozóba, romló állapotuk következtében nemegyszer az utcán kötnek ki
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását