2024. május 2. - Zsigmond

Támadóbb lesz a bűnügyi hírszerzés

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átszervezésével nagyobb hangsúlyt kap a bűnügyi hírszerzés, több figyelmet kívánnak fordítani a fogyasztók és a természet megkárosítása elleni fellépésnek, valamint a cyber bűncselekmények felderítésének - mondta a Magyar Nem
2008. július 5. szombat 10:43 - Hírextra
Nagyon fontos, hogy a fogyasztók károsítására, a természet károsítására irányuló cselekmények felderítésére is nagyobb hangsúlyt fektessen a szervezet - fejtette ki a lap szombati számában megjelent interjúban az országos rendőrfőkapitány. Hozzátette: az sem véletlen, hogy a cyber bűncselekmények elleni fellépés bekerült az NNI profiljába. Bencze József szerint ezek a fő kihívások.

Arra a kérdésre, hogy milyen az ország bűnügyi helyezte, az országos rendőrfőkapitány elmondta: az év eddigi szakaszában nőtt a gazdasági bűncselekmények száma, ám a vagyon elleni cselekmények száma csökkent, s szintén jelentősen mérséklődtek a közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmények. Hozzátette: kedvező változás volt a lopások, és az autó lopások területén is. Mindezt Bencze József nagyon jó eredménynek értékelte, s úgy vélte, a bűnügyi munka jó irányba indult el.

Az országos rendőrfőkapitány kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a fővárosban egy lakásprojektet kíván a rendőrség elindítani, annak érdekében, hogy a vidéki rendőröket hosszú távon Budapesten tudják tartani. Elmondta: a rendszerváltás után talán a tavalyi év volt az első, amikor a rendőrség adósság nélkül fejezte be az évet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását