2024. május 2. - Zsigmond

Pest megyében razziáztak a rendőrök és Zsaru-CAR autóvadászai

A László nap alkalmából megtartott Fiat Professional autóvadász kupa alkalmából a Rendőrség és a Zsaru-CAR szervezet munkatársai vették górcső alá Budakalász, Pomáz, Visegrád és Szentendre útjait.
2008. július 5. szombat 07:56 - Hírextra
A vadászat házigazdája Csala Zsuzsa művésznő volt, aki az öt órás akció után látta vendégül a rendőröket és az autóvadászokat. A hét rendszámellenőrző készülékkel ellátott gépjárműből kettőt a rendőrség, ötöt a Fiat Professional biztosított. A nap folyamán a csapatok hálójában 2 lopott, 18 forgalomból kivont de illegálisan közlekedő és két darab bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjármű akadt fenn.

Az utóbbi két gépjármű tulajdonosai gyanúsítottként elő lettek állítva az illetékes kapitányságon. Továbbá előkerült két lízing opcióval terhelt gépjármű is, melyekből az egyik értéke meghaladja a húszmillió forintot. A kocsi tulajdonosa közel egy éve nem fizette a lízing díjakat és a járulékos költségeket sem. 3 körözött személyt is sikerült elfogniuk a rendőröknek, ezen személyek közül az egyiket garázdaság, míg egy másikat lopás elkövetése miatt köröztek.

A vadászaton első helyezést ért el a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata, a második a kecskeméti Zsaru-CAR 4-es csapata, míg a harmadik helyezést a sződligeti Zsaru-CAR 9-es és a Váci Rendőrkapitányság összevont csapata kapta.

A vadászatot követő vacsorán a Zsaru-CAR 11-es csapata részére a Rémi Gábor a Fiat Professional üzletág igazgatója átadott egy különleges technikával ellátott öszkerékmeghajtású Fiat Panda Van típusú gépjárművet. A kocsiban lévő technika már nem csak arra képes, hogy azonosítsa az elhaladó járműveket, de a kamera látókörében készült szabálytalanságokat is rögzíti úgy, hogy a szabálytalanságot elkövető autós arca is jól felismerhető a felvételeken. A kocsiba szerelt különleges lámpának köszönhetően éjszaka is jól értékelhető felvétel készíthető, a szabálytalanságot elkövető sofőr látásának a zavarása nélkül.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását