2024. május 3. - Tímea, Irma

A rendőrség és a turisztika

A rendőrség megnövelt létszámmal ellenőrzi a főváros frekventált helyeit, idegen nyelvet jól beszélő diákok segítségét is igénybe veszi és együttműködik a turisztikai Szolgáltató Kht.-val, hogy így biztosítsa a főszezonban Magyarországra látogató külföldi
2008. július 4. péntek 13:36 - Hírextra
Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a témában tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrök különös figyelmet fordítanak a zseb- és gépjármű-lopásokra.

Többet és többen járőröznek majd például a bazilika, a budai Vár, a Citadella, a Hősök tere és a Margitsziget környékén, de az aluljárókra is nagyobb figyelmet fordítanak. Ezen kívül közlekedési, bűnügyi, illetve a közrend szempontjából fontos akciókra is sor kerül.

Mint mondta, tavaly az előző évi adatokhoz képest 11 százalékkal csökkent az ismerté vált bűncselekmények száma a fővárosban, ahol ezerkétszáz külföldi sértett fordult a rendőrséghez valamilyen, ellene elkövetett bűntett miatt. Tavaly a nyári főszezonban ötezer embert és kétezer járművet ellenőriztek a rendőrök. Összesen 525 embert fogtak el és 100-at sikerült előállítaniuk valamilyen akcióban - mutatott rá Tóth Gábor.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Fővárosi Önkormányzat 400 millió forint többlettámogatásban részesíti a BRFK-t, amit a főkapitányság szabadon használhat fel.
"Budapesten egyre nő a szálláshelyek száma, minősége és javulnak a szolgáltatások is. Magyarország fővárosa az egyik legbiztonságosabb város Európában" - mondta a főpolgármester-helyettes.

Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetője elmondta: elkészült a "Tájékozottan Budapesten" prospektus, amelyet 210 ezer példányban adnak ki magyar, angol, német, olasz és francia nyelven. A füzetben - amelynek létrehozása mintegy hatmillió forintba került - praktikus információk, közérdekű adatok olvashatók, valamint a város jellemzőire és veszélyeire hívják fel a turisták figyelmét.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint idén az első négy hónapban 700 ezer turista járt az országban, akik 19 milliárd forintot költöttek el Magyarországon.
Tavaly egész évben mintegy két és fél millió turista látogatott el hazánkba, ezek átlagosan két és fél napig maradtak, és 66,5 milliárd forintnyi szállásdíjat fizettek ki itt-tartózkodásuk alatt. Magyarországon a külföldiek által generált bevételek 74,4 százaléka Budapesten realizálódik, ahol minden nyolcadik ember a turizmusból él - mutatott rá az ügyvezető.
A Magyarországon eltöltött vendégéjszakák számát tekintve az elsők a német, aztán az angol, majd az amerikai és az olasz turisták. A legkevesebb időt az osztrákok töltik Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását