2024. április 27. - Zita

"Rohadt agybeteg buzeránsok" és az empátia

Mindenki készül valahogy a hét végén esedékes melegfelvonulásra. A homoszexuálisok és szimpatizánsaik ünnepelni szándékoznak, a szélsőséges bandák fegyverbe szólítják híveiket, a rendfenntartó erők némi hezitálás után most már nyugodt hétvégéről ábrándozn
2008. július 4. péntek 15:52 - Nagy András
Volt anno egy tárgyam a főiskolán, úgy hívták, hogy Összehasonlító Országelemzések. Ez a semmitmondó névvel illetett kurzus lényegében egyszerű földrajzi ismereteket nyújtott, a teljesség igényét messze elkerülve. Az egyetlen mondat, amiért egyáltalán emlékszem még rá, az a nemzetközi viszonyokat egyébként testközelből ismerő tanár szájából hangzott el, valahogy így: „Érdemes megfigyelni, ahogy haladunk az öreg kontinensen nyugatról keletre, lelkükben úgy tolják az ott élő népek egyre arrább a civilizált Európa határát. Ekképp értelemszerűen minden közép-kelet európai állam önmagát határozza meg úgy, mint a kulturált világ végvára.” Osztrák sógoraink úgy vélik, az ő burgenlandi tartományuk után már a vadkelet veszi kezdetét, mi természetesen még hozzászámítjuk magunkat az „emberlakta övezethez”, de Romániát, vagy épp Ukrajnát már szívesen emlegetjük a sötét vidékek között. Keleti szomszédjaink, fura vagy sem, hasonlóan gondolkodnak mint mi, azzal az apró különbséggel, hogy ők speciel magukat helyezik az „eurozóna” margójára, bezzeg azok a tenyeres-talpas moldávok… S így tovább. Ehhez a mindenkori, tényleges társadalmi-földrajzi adottságoktól tökéletesen független közfelfogáshoz hazánkban általában annyit szokás még hozzátenni, hogy Magyarország a szó minden értelmében ott virít Európa közepén. S ez a két hiedelem így együtt azért már kezd vicces lenni. Lássuk csak, miért:

Hasonló cipőben
Szélsőjobboldali tüntetők zavarták meg szombaton délután a dél-morvaországi Brünnben a hivatalosan engedélyezett melegfelvonulást. Még a felvonulás kezdete előtt a nacionalista Nemzeti Párt és más szélsőséges tömörülés aktivistái petárdákat és tojásokat dobáltak az egyik belvárosi téren összegyűlt mintegy 500-600 résztvevőre, de a rendőrség a két csoport összetűzését megakadályozta. Hatósági jelentés szerint három szélsőjobboldali tüntetőt rendzavarás miatt előállítottak és kihallgattak. A melegfelvonulást az incidens ellenére is megtartották, de a tervezettnél rövidebb útvonalon.
Forrás: MTI
Olyan ország népe tartja magáról mindezeket, amely különösebb felháborodás nélkül immár másodízben veszi tudomásul, hogy egy létszámát tekintve csekély, ám annál agresszívebb szélsőséges platform önkényesen úgy döntsön, a maga részéről ki nem állhatja a "rohadt agybeteg buzeránsokat", s ha kell, molotov koktélokkal sem rest útját állni az "utcára áramló tömény gusztustalanságnak". Csak reménykedhetünk, hogy a rend őrei ezúttal a helyükön lesznek, mert ha az „Igaz Magyarok Társaságán” múlik, ez a hétvége sem telik el (meleg) méltóságban. Az agybetegségről meg annyit, hogy a Nemzetközi Pszichiátriai Társaság a melegséget több mint harminc esztendeje, 1974 óta nem tekinti kórságnak, emellett a homoszexualitás a Betegségek Nemzetközi Osztályozásában sem szerepel.

Miközben az integráció prominens döntéshozói az Európai Parlamentben épp azon munkálkodnak, hogy végre megfelelő védőkorlátot állítsanak a melegek, vallási és etnikai kisebbségek, nők, idősek, stb. alapvető (!) emberi jogainak, idehaza a diszkriminációellenességgel szögesen szembenálló folyamatok zajlanak. Gond nélkül megtörténhet például, hogy a nyíltan rasszista, homofób gárdisták nemzeti hagyományőrzés címszó alatt fekete egyenruhában masírozzanak bárhol, ahol valamiféle „cigánybűnözést” szagolnak. Hogy a beszüntetésére nagy nehezen kezdeményezett bírósági tárgyalásra csak olyan személyeket eresszen be, aki neki tetszik, vagy egy másik alkalommal úgy terelgesse jobbra-balra a bíróság előtt elhaladó járókelőket, mintha törvényes rendvédelmi szerv lenne.

Hahó, emberek! Vegyük észre már, hogy elmúltak azok az idők, amikor jót nevethettünk a Csurka-papa Hősök terén elmondott oktalanságain, vagy mikor a hazai jobbszélről még Grespik László próbált – kevés sikerrel - feltűnést kelteni a mindennapokban. Időközben lett Vona Gáborunk, Toroczkaink, Budaházynk, Magyar Gárdánk, Hatvannégy Vármegyénk, kuruc.infónk, ki tudja, még mi mindenünk. Fent említettek pedig már eddig sem a tehetetlenségükről voltak híresek. S ha továbbra sem ütköznek különösebb ellenállásba, a végén tényleg elhiszik, hogy a XXI. század egyesült Európájában lehet még létjogosultsága a Szent Magyar Királyság visszaállítása eszméjének, vagy a romák és más kisebbségek általános kirekesztésének. És ami a legszörnyűbb, felnőtt melléjük egy fásult magyar társadalom, amely a jelek szerint tompán tűri az általánosan elfogadott európai normákon kívül eső nézetek terjedését is. Hát ezért kéne csínján bánni a Magyarországot a fejlett európai értékrendszer földrajzi centrumába helyező kijelentésekkel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását