2024. április 29. - Péter

Könnyűzenére temetnek

Pop és rock-klasszikusok veszik át egy ausztrál városban a hagyományos temetési zenék szerepét.Adelaide legnagyobb sírkertjében, a Centennial Parkban már csak két olyan himnusz tartja korábbi pozícióját a legnépszerűbb gyászzenék tízes listáján, mint az A
2008. július 2. szerda 10:55 - Hírextra
Mostanában a legtöbben Frank Sinatra klasszikusát, a My Way-t kérik, ezt Louis Armstrong lírai dala, a What A Wonderful World követi. Még nem került be ugyan a Top Tenbe a Led Zeppelin Stairway To Heavenje, és az ünnepélyesnek semmiképpen sem mondható AC/DC-dal, a Highway To Hell, de előretörésük megállíthatatlannak tűnik.

Vannak más, nem kevésbé szokatlan, ám annál gyakrabban felcsendülő gyászzenék is: a Monty Python társulat Always Look The Bright Side of Life-ja, Ray Charles Hit The Road, Jack-je, a Queen Another One Bites The Dust-ja, de a kívánságlistára került a vidám Ding Dong The Witch Is Dead, amelyet Dorothy és barátai énekelnek az Ózban a Keleti Boszorkány halála felett érzett örömükben, valamint Bon Jovi sikerdala, az I,ll Sleep When I,m Dead is.

"Ezek a szokatlan dalok nagyon jól működnek a gyászszertartásokon, mivel az elhunyt személyek egyéniségét tükrözik" - állítja Bryan Elliott, a Centennial Park igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását