2024. április 28. - Valéria

Segélyezési rendszer átalakítása

Széles körű társadalmi vitát kezdeményez az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntése miatt, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik - közölte a roma érdekképviseleti szervezet elnöke az MTI-vel ked
2008. június 24. kedd 13:45 - Hírextra
Kolompár Orbán kijelentette: nem lehet a szegényeket, cigányokat, nagycsaládosokat és a munkából kiszorultakat büntetni, ellenük hangulatot kelteni csak azért, mert ők szegények. Aggodalommal figyeli, hogy egyre több települési önkormányzat sérti meg tudatosan a demokratikus törvényeket.

Az OCÖ elnöke azt mondta: a roma érdekképviselet Dohány utcai székházába hívja szerdára azoknak a roma civil szervezeteknek a vezetőit, akik a 2006-os kisebbségi választáson és országosan száz főnél több jelöltet állítottak.

Kolompár Orbán megjegyezte, Kállai Ernő kisebbségi ombudsman múlt kedden ismertette vizsgálati jelentését, amelyben megállapította: törvény- és alkotmányellenes, emellett diszkriminatív a monoki és a községhez csatlakozó más települési önkormányzatok azon döntése, hogy a segélyek kifizetését munkához kötik. A roma politikus úgy fogalmazott: az önkormányzatoknak nem törvényt kell hozniuk, hanem alkalmazniuk és végrehajtaniuk kell azt.

A kisebbségi ombudsman múlt kedden azt kérte Monok, Ivád, Sárospatak és Kerepes önkormányzatától, vonja vissza rendeleteit. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok önkormányzata pénteken azt közölte, a rendeletet nem vonják vissza, de erőszakkal sem fogják alkalmazni, míg a település polgármestere hétfőn bejelentette: országos ügydöntő népszavazást kezdeményez a segélyezési rendszer átalakításának ügyében, ehhez aláírásgyűjtési akcióba kezd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását