2024. május 12. - Pongrác

Széfbe zárt Ernő

Máté Ernő A Széfben ugyan nem nyert, de ötvenegy év után egymásra találtak édesanyjával és testvéreivel. Ernő anyukája azt hitte, hogy a kisfia halott. Volt is nagy öröm, amikor kiderült, hogy a hír kacsa volt.
2008. június 22. vasárnap 07:22 - Hírextra

Azt hiszem nem mindennapi történet az enyém - kezdi Ernő, aki  az RTL Klub A Széf című játékában próbált szerencsét tizennyolc éves Gergő fiával, ahol sajnos nem sikerült nyerniük. - 1956-ban, amikor kétéves voltam, a forradalom leverése miatt menekülnünk kellett. Édesapám kimenekítette a politikai foglyokat. Engem Rózsadombra vittek a nagyszüleimhez – meséli Ernő - Édesanyámék három évig Bécsben laktak, de nem sikerült nekik kivitetni engem, aztán tovább mentek Ausztráliába, ahol letelepedtek. Utána született még három testvérem, István, Éva és Péter. Egyszer egy ismerősük Magyarországon járt és érdeklődött utánam, de azt az információt kapta, hogy meghaltam. Édesanyámék ebben a hitben éltek egészen egy évvel ezelőttig, amikor Éva húgom kiderítette, hogy nagyon is élek. Egyébként a nagyszüleim azóta meghaltak, de ők sem nagyon meséltek a szüleimről. Szóval Évát nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy vajon tényleg meghaltam-e, ezért három éve bement az ausztrál Vöröskereszthez, hogy nézzenek utánam.

Az idő malmai lassan őrölnek, a szigetországban élő féltestvért, Évát csak tavaly májusban értesítette a magyar Vöröskereszt, hogy magyarországi öccse él és virul.

Kaptam egy levelet, melyben közölték, hogy Ausztráliából keresnek. Nagyon izgatott lettem – folytatja Ernő a regénybe illő történetet - Megadták Éva számát, de nem tudok angolul, így bementem Gergő fiam iskolájába és megkértem az angoltanárnőt, hogy hívja fel őket.  Hihetetlen élmény volt, hogy beszéltünk, aztán az internet segítségével még láttuk is egymást! Esküszöm, sírva fakadtunk az örömtől!

Tavaly két hónapot kint töltöttünk náluk. Még a helyi tévéhíradó is kint volt. Nem tudom elmondani milyen érzés volt ennyi idő után magamhoz ölelni őket. Idén ők jönnek hozzánk. - A Széfben azonban nem volt ennyire szerencsés Ernő

- Van két fiam és két lányom. Egyik lányomat, Timit megkértem, hogy regisztráljon a játékba, mert nagyon tetszik, végre valami, ami nem a politikáról szól. Balázs pedig igazi bohém fazon, nagyon bírom. Mi vidám, játékos emberek vagyunk és bizony jól jött volna egy kis pénz is.  A kis hamis Timi lányom persze nem magát, hanem Gergőt írta be a jelentkezési lapra. Egy hét múlva be is hívtak minket, bár Gergő kicsit ellenállt, végül még is eljött. Nagyon jól éreztük magunkat, de végül a másik páros anya és lánya nyert több mint három és fél millió forintot. Szerettünk volna nyerni, de azért szurkoltunk nekik. Végül összebarátkoztunk velük, még vacsorázni is meghívtak minket.

Forrás: Star magzin
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását