2024. április 26. - Ervin

Indulhat a nyár Szentendrén

A hétvégén veszi kezdetét a Dunakanyar legrangosabb nyári kulturális rendezvénysorozata, az augusztus végéig tartó Szentendrei Nyár, amelyen több mint százféle program közül választhatnak a látogatók - közölte a programok sajtóreferense az MTI-vel.
2008. június 20. péntek 19:03 - Hírextra

Kiss Zsuzsa elmondta, hogy egy régi hagyomány felelevenítéseként a rendezvények egyik színhelye a Fő tér lesz, ahol a többi között Puccini Verdi című művét adják elő neves művészek augusztus 9-én. Szombatonként ugyancsak a Fő téren Térdöngölő címmel zenés népi mulatságok zajlanak majd, ahol a közönséget bevonják az előadásba, és megtanítják a magyar néptánc alaplépéseire. A színházi rendezvények másik színhelye a városháza udvara, ahol vasárnap Goldini Két úr szolgája című komédiája kerül színre a szolnoki Szigligeti Színház előadásában.

Szombatonként a Barcsay Múzeum udvarán dzsessz- és folkestékre várják a közönséget, így például július 5-én a Vujicsics együttes koncertezik. Július 20-án a Péter Pál templomban a Tolcsvay fivérek adják elő a rockot, a szimfonikus és a népzenét ötvöző Magyar mise című oratóriumot. Július 31-én a MűvészetMalomban a Bogdányi testvérek koncerteznek.

Augusztus 9-én prímástalálkozót rendeznek, ahol a komoly- és a népzenét egyaránt magas szinten művelő, innovatív muzsikus, Lakatos Róbert lesz a legnevesebb művész.
A komolyzenei hangversenyek sorába tartozik a Baszkföldről ide látogató Ondaretta Kórus, amelynek műsorát július 19-én hallhatja a közönség. Vasárnaponként gyermekelőadásokat rendeznek, a felnőtteknek pedig augusztus 16-ra hirdetik meg a Szentendrei Teátrum és a debreceni Csokonai Színház közös produkcióját, Marin Drzic: Drundo Maroje című reneszánsz vígjátékát. Ugyancsak felnőtteknek mond mesét augusztus 20-án a dunaparti művelődési házban Berecz András mesemondó - hívta fel rá a figyelmet Kiss Zsuzsa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását