2024. május 19. - Ivó, Milán

A lengyeleknek gólok kellenek

Bár a horvát válogatott már biztosította helyét a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, Slaven Bilic szövetségi kapitány a lengyelek elleni hétfői utolsó csoportmérkőzés előtt úgy nyilatkozott, erős csapatot akar pályára küldeni, amely folytatni sz
2008. június 15. vasárnap 19:55 - Hírextra

A fiatal szakvezető egyúttal utalt a selejtezős sorozat utolsó összecsapására, amikor is a horvátok vendégként 3-2-re nyertek az angolok ellen, noha már korábban kijutottak a kontinenstornára, azaz nem volt feltétlenül szükségük a pontokra.

Ugyanakkor biztos, hogy nem az a csapat fog játszani Klagenfurtban, amely az osztrákok és a németek ellen sikeres volt az Eb-n, mert - amint azt ugyancsak a szakvezető jelezte - őrültség volna a negyeddöntős összecsapás előtt hétfőn szerepeltetni a sárga lapos meghatározó futballistákat, ráadásul akad egy-két kisebb sérülés is. Bilic szerint ezzel együtt ugyanakkor bármilyen összeállításban is szerepel csapata, igyekszik majd megfelelni az elvárásoknak, elsősorban kiszolgálni a közönséget.

Igazi tétje csak a lengyelek számára van a mérkőzésnek, nekik minimum két góllal kell nyerniük ahhoz, hogy legyen esélyük a továbbjutásra. Amennyiben az osztrák-német mérkőzésen döntetlen születik, vagy utóbbiak győznek, ők kerülnek a negyeddöntőbe, ha viszont az osztrákok kerekednek felül és a lengyelek is begyűjtik a három pontot, a gólkülönbség dönt, osztrák siker és lengyel bukás - vereség vagy döntetlen - esetén pedig a házigazdák lépnek tovább.

"Még mindig hiszünk benne, hogy továbbjuthatunk - jelentette ki Leo Beenhakker, a lengyelek holland szövetségi kapitánya. - Minden erőnkkel az előttünk álló feladatra összpontosítunk. Természetesen támadó felfogású csapatot küldök a pályára, mert gólokat kell szereznünk."

A csoport második helyezettje a portugál alakulattal találkozik majd a nyolc között. A horvátok a csehekkel vagy a törökökkel játszanak a folytatásban.
A horvát és a lengyel válogatott ezt megelőzően négyszer mérkőzött egymással, a mérleg: két horvát és egy lengyel siker, illetve egy döntetlen.

B csoport, 3. forduló:
Lengyelország-Horvátország, hétfő 20:45 ó
------------------------------------------
Klagenfurt, Wörthersee Stadion, vezeti: Kirosz Vasszarasz (görög)

Lengyelország:
--------------
Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michal Zewlakow, Jacek Bak, Pawel Golanski - Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka - Wojciech Lobodzinski, Roger Guerreiro, Jacek Krzynowek - Euzebiusz Smolarek

Horvátország:
-------------
Stipe Pletikosa - Vedran Corluka, Dario Simic, Dario Knezevic, Daniel Pranjic - Jerko Leko, Nikola Pokrivac, Ognjen Vukojevic, Iban Rakitic - Ivan Klasnic, Mladen Petric

Az állás:
1. Horvátország 2 2 - - 3-1 6 pont - már csoportelső
2. Németország 2 1 - 1 3-2 3
3. Ausztria 2 - 1 1 1-2 1
4. Lengyelország 2 - 1 1 1-3 1


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását