2024. május 19. - Ivó, Milán

A németek nem ijedtek meg

Az előzetes esélyekkel szemben a harmadik, utolsó fordulóban komoly téttel bíró összecsapás vár a B csoportban favorit német válogatottra a hazai osztrák együttes ellen a labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 15. vasárnap 19:48 - Hírextra

Joachim Löw csapata a lengyelek elleni első fordulós, magabiztos győzelem után csütörtökön váratlanul gyenge játékkal kikapott a horvátoktól. Így ahelyett, hogy nyugodtan, már a negyeddöntőre koncentrálva készülhetne a hétfői összecsapásra, legjobb formájában kell kifutnia a bécsi Ernst Happel Stadion gyepére, hiszen akár ki is eshet.

Persze a világbajnoki bronzérmes csapat sokkal esélyesebb a lengyelek ellen az utolsó pillanatokban egyenlítő házigazdáknál, akiknek csak a győzelem jó, míg a németeknek már a döntetlen is biztos továbbjutást ér. Löw ennek megfelelően nem is tűnik különösebben feszültnek.
"Úgy tekintünk a jelenlegi helyzetünkre, mint egy komoly kihívásra, nem pedig, mint egy krízisre. A német válogatottal szemben mindig nagyok az elvárások, a mostani meccs előtt pedig különösen nagy rajtunk a nyomás, de a csapatszellem kiváló, nem aggódunk" - nyilatkozta Löw.

Kollégája, Josef Hickersberger - aki az 1978-as világbajnokságon játszott, amikor az osztrákok Cordobában 3-2-re legyőzték Nyugat-Németországot - józanul értékelte az esélyeket:
"Németországot ritkán győzik le, különösen igaz ez Ausztriára. Ráadásul arra nem is emlékszem, mikor kaptak ki kétszer egymás után. Cordoba örökké gyönyörű emlék marad a számomra, de az a meccs már nagyon régen volt."


B csoport, 3. forduló:
Ausztria-Németország, hétfő 20:45 ó:
------------------------------------
Bécs, Ernst Happel Stadion, v.: Mejuto Gonzalez (spanyol)

A várható kezdőcsapatok:
Ausztria:
---------
Jürgen Macho - György Garics, Martin Hiden, Emanuel Pogatetz, Martin Stranzl - Andreas Ivanschitz, Rene Aufhauser, Christian Leitgeb, Umit Korkmaz, Martin Harnik - Roland Linz

Németország:
------------
Jens Lehmann - Clemens Fritz, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Martin Stranzl - Philipp Lahm, Tim Borowski, Torsten Frings, Michael Ballack, Thomas Hitzlsperger - Miroslav Klose, Lukas Podolski

A csoport állása:
1. Horvátország 2 2 - - 3-1 6 pont - már csoportelső
2. Németország 2 1 - 1 3-2 3
3. Ausztria 2 - 1 1 1-2 1
4. Lengyelország 2 - 1 1 1-3 1

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását