2024. május 10. - Ármin, Pálma

Sean Connery a könyvfesztiválon

Az augusztusi edinburgh-i könyvfesztiválra jelenik meg Sean Connery Skóciáról szóló könyve. A Being a Scot (Skótnak lenni) című, önéletrajzi ihletésű könyv a skót hazafiságát mindig büszkén vállaló Connery 78. születésnapján, augusztus 25-én kerül a bolto
2008. június 12. csütörtök 18:33 - Hírextra
Catherine Lockerbie, az edinburgh-i könyvfesztivál igazgatója elmondta, hogy a több mint 40 évvel ezelőtt James Bond szerepében világhírűvé vált Connery Murray Grigor skót filmrendezővel együtt írta a könyvet, amelyben a színész a skót kultúráról és a hétköznapi élet különböző területeiről vallott nézeteiről ír.

Connery, aki kezdetben tejesemberként dolgozott, majd férfimodellből jutott el a szupersztárságig, harcos támogatója a Skót Nemzeti Pártnak (SNP), amely az Egyesült Királyságtól való skót függetlenséget hirdeti. A jelenleg a Bahamákon élő, egykori James Bond-sztár korábban megfogadta, hogy mindaddig nem fog újra szülőföldjén élni, míg az függetlenné nem válik.

Az edinburgh-i könyvfesztivál Nagy-Britannia egyik vezető irodalmi eseménye, amellyel egy időben dzsessz,- színjátszó és egyéb művészeti fesztiválokat tartanak a skót fővárosban minden augusztusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását