2024. április 28. - Valéria

Érvényes szerződése van a Szigetnek

Az önkormányzati érdeksérelem miatt Demszky Gábor megvétózta a fővárosi önkormányzat szakbizottsága által a Sziget fesztivál Kft. részére biztosított három évi ingyenes közterület-használati engedélyt. Gerendai Károly közölte: aláírt, érvényes szerződésük
2008. június 12. csütörtök 15:22 - Hírextra
Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője az MTI érdeklődésére közölte: aláírt, érvényes szerződésük van a közterület-használatra, amely három évre szól. Ezt nem lehet felfüggeszteni - tette hozzá.

Közölte, hogy legutóbbi információi szerint a főváros nem akar elállni a szerződéstől, csak újratárgyalni kívánják a jövőbeli együttműködést.

Mint mondta, ismeretei szerint a főpolgármester azt szeretné, hogy tárgyalják újra az együttműködésüket, amelyet akár 10 évre is megkötne a főváros, azonban ehhez különféle kötelezettségeket kellene vállalniuk, például a terület karbantartását, felújítását.
Hozzátette: mindez valószínűleg az idei rendezvényt mindez nem fogja érinteni.

Gerendai Károly életszerűtlennek nevezte azt a felvetést, hogy egy hétre mintegy 2,6 milliárd forintot kellene fizetniük egy akkora területért, amekkorát - hasonló összegért - eladtak az Álomsziget projektnek a Hajógyári-sziget déli részén.

Emlékeztetett arra is, hogy a rendezvény teljes költségvetése annyi, mint amennyit azért a gyakorlatilag üres területért kérnének, ahová a fesztivál teljes infrastruktúráját a szervezőknek kell kiépíteniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását