2024. április 27. - Zita

Katasztrófavédelmi verseny

Kétnapos katasztrófavédelmi versenyt rendeznek iskolásoknak a hétvégén Csillebércen; a döntőben negyven csapat ad számot tűzvédelmi, katasztrófavédelmi, elsősegély-nyújtási, elméleti-gyakorlati ismereteiről, de fizikai állóképességüket is próbára teszik.
2008. május 30. péntek 12:57 - Hírextra
A rendezvény a lakosság veszélyhelyzetre való felkészítésének egyik állomása. A cél, hogy megismertessék a fiatalokkal a biztonságot befolyásoló tényezőket, a veszélyeket és a különböző veszélyhelyzetekhez illeszthető magatartási szabályokat, valamint elősegítsék a magunk és mások mentésére irányuló készség kialakítását.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a szombati és vasárnapi versenyen összesen százhatvan, 13-19 év közötti tanuló korcsoportonként méri össze elméleti tudását és fizikai állóképességét.

Emellett - most másodszor - játékos vetélkedőket szerveznek tizenegy megye általános iskolás, negyedik osztályos tanulói számára - tette hozzá.

A "Készülj fel!" című verseny megyei előselejtezőin mintegy 6-8 ezer tanuló vett részt. A csillebérci döntőn a legeredményesebben szereplő diákok két korcsoportban (általános és középiskolás), 4 fős csapatokkal indulnak.

A legsikeresebben versenyző csapatok tárgyjutalmat, serleget, érmet, oklevelet, továbbá táborozási lehetőséget kapnak az Önkormányzati Minisztériumtól és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását