2024. április 29. - Péter

Eddig 126 milliót hozott az Indiana Jones

Rekordot ugyan nem döntött, de a várakozásoknak megfelelően jelentős bevételt hozott Észak-Amerikában az Indiana Jones mozisorozat negyedik része a csütörtöki premier óta.
2008. május 26. hétfő 06:44 - Hírextra
Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című új epizód az Egyesült Államokban és Kanadában négy nap alatt 126 millió dollárt hozott a konyhára, s várhatóan további 25 millió dollárral gyarapszik még a bevétel hétfőn.

Az Egyesült Államokban május utolsó hétfője munkaszüneti nap, ekkor tartják az Emlékezés Napját: a háborús hősök emléknapján azokra emlékeznek, akik szolgálat közben vesztették életüket.

Tavaly ugyanezen a hétvégén mutatták be a Karib-tenger kalózai-trilógia befejező részét, A Karib-tenger kalózai: A világ végén című epizódot, amely kétmillió dollárral többet, 153 millió dollárt jövedelmezett alkotóinak öt nap alatt. A rekord azonban a Csillagok háborújáé: 2005-ben a hősök emléknapját megelőző hétvégén indult hódító útjára a Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja, amely 173 millió dolláros bevételt eredményezett.

Az észak-amerikai mozi heti toplistáján a Narnia-sorozat második része az ezüstérmes. A Narnia krónikái - Caspien herceg című Walt Disney-produkció 23 millió dollárt jövedelmezett ezen a hétvégén, amivel összesen 91 millió dollárra emelkedett a filmből származó bevétel.

Meglehetősen kevés ez, hiszen elemzők legalább 80 millió dollárt vártak a népszerű C. S. Lewis-mese folytatásának csak a premierjétől.

Még mindig a dobogós az újonnan alapított Marvel filmstúdió képregényfilmje, A Vasember. A harmadik helyen áll a Robert Downey Jr. főszereplésével készült alkotás, amelyért 20,1 millió dollárt fizettek ezen a hétvégén a mozibajárók. Ezzel a bemutató óta eltelt négy hét alatt 252,3 millió dollárt kasszíroztak az alkotók. A film a premiert követő hétvégén 98,6 millió dollárt hozott.

Ashton Kutcher és Cameron Diaz romantikus vígjátéka (Míg a jackpot el nem választ) 9 millió dolláros bevétellel a negyedik helyre csúszott vissza. Továbbra is siralmas teljesítménnyel, 3,9 millió dollárral az ötödik helyen áll a Wachowski fivérek Speed Racer - Totál turbó című akciófilmje, amelynek elkészítése 160 millió dollárba került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását