2024. május 25. - Orbán

IX. Szegedi Hídi Vásár

Lezárják a Belvárosi hidat Szegeden péntek éjfélkor, ugyanis szombaton és vasárnap a Szeged Napja körüli események leglátványosabb rendezvénye, a hídi vásár várja majd a Tisza parti városba érkezőket.
2008. május 23. péntek 17:29 - Hírextra

A lezárt hídon kézművesek kínálják portékáikat, zenészek, bábosok, gólyalábasok szórakoztatják az érdeklődőket, sőt kipróbálható a szamárfogatos utazás is - tájékoztatta az MTI-t pénteken az Ördögszekér Bt. vezetője.

Mocselini Rudolf elmondta: idén csaknem kétszáz árus kínálja portékáját, ez valamivel kevesebb, mint tavaly. A cél azonban az volt, hogy elsősorban a magyar kézműveseknek adjanak lehetőséget, így voltak árusok, akiket nem engedtek be a vásárba.

Emellett lesz újdonság is az előző évekhez képest, a Belvárosi híd új-szegedi hídfőjéhez ugyanis idén először felállítanak egy színpadot, ahol folklórműsor várja majd a táncoskedvűeket.

A vásárban a Széchenyi tértől az új-szegedi ligetig a Szárnyas Sárkányok csepűrágói, a Barboncás utcaművészek, a Langaléta garabonciások, a Szurdi és Marosi vásári vonós duó, a Mangalica és a Kender zenekar, illetve Stubnya Béla pantomim művész szórakoztatja a járókelőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását