2024. május 20. - Bernát, Felícia

Veszprémi Ünnepi Játékok ötödször

Herbie Hancock, a Take 6, Ramón Vargas és Miklósa Erika, Ránki Dezső és Klukon Edit, valamint Richard Bona is színpadra lép idén a Veszprémi Ünnepi Játékokon; a július 23. és 27. között zajló rendezvénysorozatot ötödik alkalommal rendezik meg a Bakony főv
2008. május 22. csütörtök 18:20 - Hírextra
A rendezvényt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán, a négynapos fesztivált szervező Ünnepi Játékok Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az első estén Ránki Dezső, Klukon Edit és a művészházaspár kisebbik fia, Ránki Fülöp szólaltatja meg Mozart három zongorára komponált versenyművét, a Nemzeti Filharmonikusok előadásában pedig Beethoven VIII. szimfóniáját hallhatja a közönség Kocsis Zoltán vezényletével.

A hagyományokhoz híven dzsesszel folytatódik a sorozat: a világhírű amerikai dzsesszzongorista, Herbie Hancock ad koncertet július 24-én. A többszörös Grammy- és Oscar-díjas muzsikus legújabb lemezét bemutató világkörüli turné magyarországi állomása lesz a veszprémi vár. Erre a koncertre a legdrágábbak a belépők, majdnem 17 ezer forint a felső szekció.

A másnapi operagálán Ramón Vargas a vendég, Miklósa Erikával Verdi- és Donizetti-duetteket énekelnek. A világjáró mexikói tenorista már fellépett Veszprémben és a miskolci "Bartók+" Nemzetközi Operafesztiválon is.

Szombaton a szintén többszörös Grammy-díjas Take 6 amerikai énekegyüttesé a pódium. A gospelt, a dzsesszt, a popzenét, valamint a rythm and blues-t ötvöző hattagú a cappella együttest vasárnap a kameruni dzsesszzenész, Richard Bona és csapata követi a színpadon.

Mint azt Mészáros Zoltán megjegyezte, az időjárás ettől a nyártól már nem sodorhatja veszélybe az ünnepi játékok estjeit, hiszen július 18-án megnyílik a több mint ötezer személyes Veszprém Aréna, amelyben "különlegesen barátságosak az akusztikai viszonyok", és amely be tudja fogadni rossz idő esetén a fesztivál koncertjeit.

Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere beszámolt arról, hogy hároméves támogatási szerződést kötöttek a fesztivált szervező társasággal. Ennek értelmében a város körülbelül egytizedét állja a teljes költségnek, azaz mintegy 12 millió forinttal járul hozzá a játékokhoz.

Porga Gyula az MTI kérdésére elmondta, hogy a pezsgő veszprémi zenei életnek szüksége van újabb és az igényeknek jobban megfelelő koncerthelyszínekre. Hozzátette: bíznak benne, hogy egy magánvállalkozó valóban átépíti a Séd mozit, és abból Hangvilla néven minőségi koncertterem válik. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv kertében, a Pólus programban pedig pályáznak a város tulajdonában maradó művelődési központ megújítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását