2024. május 18. - Erik, Alexandra

Michael Moore új filmje

Michael Moore világhírű amerikai dokumentumfilmes rendező egyik legsikeresebb munkájának, a Fahrenheit 9/11-nek a folytatásán dolgozik. Az egyelőre cím nélküli filmet - amelynek két társfinanszírozója, illetve -producere a Paramount Vantage és az Overture
2008. május 14. szerda 11:26 - Hírextra

A producerek szerint egy újabb "perzselő, provokatív" politikai dokumentumfilmről van szó.
"A Fahrenheit visszavág" - olvasható a rendező honlapján a filmről, amely nem hivatalosan a Fahrenheit 9/11 1/2 címet kapta.

A Variety Magazine közlése szerint az új rész onnan folytatódik, ahol a Fahrenheit befejeződött. Moore nagy sikerű, Cannes-i nagydíjas filmjében élesen bírálta George Bush elnöknek a 2001. szeptember 11-i terrortámadások utáni fellépését.

Az Oscar-díjas Moore a vitatott 2000. évi választásokból kiindulva mutatta be Bush valószerűtlen felemelkedését: hogyan lett az olajüzletben tevékenykedő bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának első embere. Ritkán látható felvételek, szakértői vélemények és megalkuvást nem ismerő tényfeltárás segítségével láttatta, hogy az amerikai elnök politikája egyenesen vezetett az Irak elleni háborúhoz.

Az amerikai dokumentumfilm fenegyerekének tartott rendező 2004-es alkotása óta Bush népszerűsége mélypontra zuhant, az iraki háború még mindig tart és az ország gazdasági helyzete meggyengült. Az új film azt igyekszik bemutatni, hova jutott Amerika az utóbbi 8 évben.
Michael Moore alkotásai közül három - a Kóla, puska, sültkrumpli (2002), a Fahrenheit 9/11 (2004) és a Sicko (2007) - minden idők öt legnézettebb amerikai dokumentumfilmje közé tartozik. A Fahrenheit 9/11 egyben minden idők legsikeresebb dokumentumfilmje: az Egyesült Államokban 119 millió, külföldön további 100 millió dolláros bevételt eredményezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását