2024. április 29. - Péter

Lejáratja magát az ellenzéki párt?

Szomorú, hogy a Fidesz politikusai még a fiatalok előtt is csak a régi lemezt képesek lejátszani, és nem hajlandók valódi programvitára. Miután havonta jelentették be, hogy most már aztán valóban elkészül az általános jelszavakon túlmutató konkrét program
2008. május 10. szombat 19:58 - Hírextra
Mindenki javára válna, ha végre meg lehetne tudni, a fideszes politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatai közül melyik az igaz. Megszorításokra készülnek-e, vagy tovább blöffölnek a 14. havi nyugdíj és más hasonló felelőtlen ígéretek lebegtetésével? Elvennék-e a megemelt családi pótlékot, hogy ismét csak a legszegényebbeket kirekesztő családtámogatási formákra fordítsák? Csökkentenék-e a nyugdíjemelés mértékét, mit annak idején tették? Megadóztatnák-e a minimálbért, hogy a jobban keresők kevesebbet adózhassanak?

Az MSZP és a Fiatal Baloldal örömmel venné, ha megismerhetnék a Fidesz és a Fidelitas véleményét a kormány javaslatairól: a Munka, Tudás, Tulajdon programról, amelynek számos eleme közvetlenül érinti a fiatalokat. Egyetértenek-e a szegény gyerekek óvodába járásának támogatásával, a pályakezdő pedagógusok béremelésével, azzal, hogy a fizetőképzésre járó egyetemi-, főiskolai hallgatók, ha jól tanulnak, átkerülhessenek az ingyenes képzésbe? Támogatják-e a munka lehetőséget teremtő és munkára ösztönző szociálpolitikát? Van-e álláspontjuk a kedvezményes tulajdonszerzésről?

Ha ehelyett csak a kormányt szidalmazzák és minden területen válságról beszélnek, az semmivel sem viszi előre az országot. Ráadásul elferdíti a tényeket is: a bérek, nyugdíjak és szociális támogatások vásárlóértéke a Fidesz kormány idején alacsonyabb volt, a társadalmi különbségek nagyobbak, akkor mégsem emlegettek szociális válságot. Orbán Viktor is kormányzott kisebbségben, mégsem tartották ezt politikai válságnak.

Kormányzásuk idején a gazdasági növekedés a felére csökkent, mégsem aggódtak gazdasági válság miatt. Az MSZP nem kisebbíti az ország előtt álló nehéz feladatokat, de azokat közös erővel megoldani, és nem - mint a Fidesz – hatalomvágyból növelni akarja.

Budapest, 2008. május 10.
Varga László
az MSZP országgyűlési képviselője, a Fiatal Baloldal elnöke
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását