2024. április 29. - Péter

A MÁV két és fél milliárdot különít el

Csaknem két és fél milliárd forintot kíván fordítani ez évben a MÁV a vasúti üzemanyaglopások megelőzésére - jelenti a HavariaPress. Egyebek között ez is elhangzott azon a szakmai konferencián, amit hétfőn tartottak "Stop a vasúti tolvajoknak!" címmel a h
2008. május 6. kedd 07:34 - Hírextra
A MÁV számára ugyanis az elmúlt években jelentős károkat okoztak a vasúti biztosító-berendezések elleni támadások, színesfémlopások, de számottevő veszteség érte a társaságot az üzemanyaglopások miatt is. A MÁV és leányvállalatai ezért egységes vagyonvédelmi rendszer keretében kívánnak fellépni - a rendészeti szervekkel közösen - a bűncselekmények ellen, s az elkövetkező hónapokban akciókat indítanak az üzemanyaglopás megszüntetése érdekében.

Emellett számos, a dízelmozdonyok fogyasztását ellenőrző intézkedést is életbe léptetnek, például különböző ellenőrző berendezésekkel látják el a mozdonyok üzemanyag-ellátó rendszereit.

A MÁV a lehetőségeihez mérten nagy összeget - mintegy 2,4 milliárd forintot - kíván a vagyonvédelemre áldozni, s a közeljövőben egy, az utasok biztonságérzetével kapcsolatos közvélemény-kutatást is elvégeztetnek majd az utasok körében, melynek eredményeit a jövő évi biztonsági intézkedések tervezése során használják fel.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását