2024. május 16. - Mózes, Botond

Áram alatt a Keleti

Délelőtt 8 óra 34 perckor vissza tudták kapcsolni a felső vezetékbe az áramot Budapesten, a Keleti pályaudvaron, így ismét villamos vontatással közlekedhetnek a vonatok - tájékoztatta a MÁV szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2008. április 24. csütörtök 12:36 - Hírextra
Az eddigi vizsgálatok alapján reggel 6 óra 55 perckor egy madár okozott zárlatot egy vezetéken, ami elektromos áramot táplált a felsővezetéki hálózatba - közölte Sigulinszki Tibor.

A "betápláló vezeték" zárlatos lett, rászakadt a pályaudvar egyik tároló vágánya felett lévő felső vezetékre, így az egész pályaudvaron megszűnt a felső vezeték áramellátása.

A leszakadt vezetéket eltávolították, így megszűnt a zárlat, és ismét el tudják látni a pályaudvar felső vezetékét árammal - tette hozzá.

A teljes helyreállítást vonatmentes időszakban, az éjszaka folyamán végzik el.

Az indulásra kész vonatokat a pályaudvarról dízelmozdonyok segítségével húzták át Kőbánya felső, illetve Budapest-Ferencváros állomásra, ahonnan már tovább tudtak közlekedni.

Több elővárosi vonat csak Rákos, illetve Kőbánya felső állomásig közlekedett, és onnan fordult vissza.

Az induló és érkező vonatoknál 30-90 perc közötti késések is előfordultak. Néhány elővárosi vonat nem közlekedett. A vonatok a déli, kora-délutáni órákig még késni fognak ezen a szakaszon - közölte a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását