2024. április 28. - Valéria

Vízre szállt az RTL-csapat

Az RTL Klub csapata igencsak mostoha körülmények között vészelte át az adriai vitorlásversenyt. Két profi hajós kapitány mellett a három botcsinálta matróz - az időjós, a pap, és a riporter - azaz Véber István, Dusicza Ferenc és a Fókusz munkatársa, Vízle
2008. április 23. szerda 19:50 - Hírextra
Budapestről kora reggel indult a csapat. A mediterrán országban egy kis melegre számítottottak, ám csalódniuk kellett. Március végén napolaj helyett inkább sílécet kellett volna vinniük, ugyanis az időjárás egyáltalán nem kedvezett a hullámok hercegeinek. Lelkesedésüket azonban a rossz idő sem törte le.

"Nagyon jó, nagyon tetszett! Végre olyan hullámok voltak, amit egy tengertől elvárok! Nagyon élveztem az egészet" – mesélte Véber István.

Dusicza Ferenc nem úszta meg sérülés nélkül a kalandot, ám komoly baja szerencsére nem lett.
"Vannak rajtam zúzódások, a hajó üti-veri az embert, nagyon kemény, férfias munka ez."

Csaknem húsz hajó állt rajthoz és várta a kedvező szelet. A tengerészeknek négy nap alatt több mint 160 mérföldet kellett megtenni egyhuzamban. Az orkán erejű szélre és a kétméteres hullámokra azonban senki sem számított. A hajókat ide-oda dobálta a szél, irányításuk bizonytalanná vált. A mentőmellény használata nem véletlenül volt kötelező. Sokan nem bírták a gyűrődést, hat hajó legénysége adta fel a versenyt.

"Az éjszakai futam során a hőmérséklet befolyásolta az egész csapat hangulatát. Bárki beesett volna a vízbe, akkor ötven százalék esélye lett volna annak, hogy nem találjuk meg" –mesélte a csapat tapasztalt kapitánya, Sáfián László.

Az RTL időjósát is elgondolkoztatta ez a megállapítás, de István lelkesedése mindvégig töretlen maradt.

"Egyszer-kétszer eszembe jutott, hogy talán nem kellene vízbe esni. Tetszett a verseny, de nem volt veszélytelen. Minden esetre nagyon örülök , hogy végig mentünk azon az úton és mindenki biztonságba beérkezett. Nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam, ez egy külön világ."

A több mint 24 órás gyötrelem és hánykolódás után végre célba értek a fiúk.

Az RTL Klub legénysége- hajóosztályában -ezüstérmesként zárta a versenyt.

A csapat túl a 160 mérföldes távon és tengeri betegségen megígérte: együtt maradnak, hiszen jövőre a Balatonon és a tengereken újabb győzelmek és rekordok várnak rájuk.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását