2024. április 29. - Péter

Eljött a koktélok kora

A kávéház nosztalgiája mellett feljövőben van a koktélforgalom, eljött a cafék és a lounge-ok kora, és az sem ritka, hogy a klasszikus, Zsolnay porcelános kávéház keveredik e tipikus amerikai vendéglátós műfajokkal - derült ki egy csütörtökön tartott bára
2008. április 18. péntek 12:15 - Hírextra

A klasszikus koktélok elengedhetetlenek a választékban: a Pina Colada, a Mojito vagy a Bloody Mary illetve a férfias Dry Martini mellett divatba jöttek az alkoholmentes koktélok is, amelyeket korántsem csupán gyermekeknek találtak ki. Autóval érkező nők és férfiak szívesen veszik ha a Mojitóhoz nagyon hasonlító, eperrel díszített, mentalevéllel ízesített jégkockával hűtött kissé kesernyés longdrinkkel, azaz hosszúitallal lepik meg őket. A Pina Coladának is van alkoholmentes változata, amint azt az MTI munkatársa Molnár Tibor mixertől megtudta.

Nem túl édesek-e az alkoholmentes koktélok? Igen, ez a veszély fennáll - mondta a mixer, hiszen a gyümölcs és a gyümölcslé a két fő összetevő. - De ezt oldani próbáljuk például grépfrúttal, amely ad egy kis savanykás-kesernyés zamatot a kompozíciónak.

A Blue Velvet nevű lángoló koktélnak mindig nagy a sikere. Az alap egy sűrű kék szirup, erre jön egy sűrű kókuszlikőr, majd a rum, utána narancsszelet, amelyet meglocsol szesszel Molnár Tibor, majd meggyújtja és megszórják fahéjjal. Mintha egy csillagszóró égne, olyan a látvány és izgalmas az illat is: az égő narancsszelet és a fahéj aromája különösen vonzó.

Délben, ugyanúgy mint este egyre inkább fogynak a koktélok, amelyeket ráérősen szürcsölnek a vendégek a lounge-ban - így hívják azokat a nagy, kényelmes foteles, kellemes atmoszférájú, tágas helyiségeket, amelyeknél úgy érzi a vendég, mintha otthon lenne, vagy mintha egy barátjához jött volna vendégségbe.

A lounge-nak még nincs magyar neve, de előbb-utóbb lesz - ígérte meg a tudósítónak a Radisson SAS Béke mixere.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását