2024. április 29. - Péter

A világ legdrágább koktélja

Szombaton mutatta be karácsonyi előzetesként egy londoni klub a világ legdrágább koktélját. A Flawless, (FLÓLESZ) azaz hibátlan návre hallgató italköltemény poharanként 35 ezer fontba, vagyis több mint 12 millió forintba kerül.
2007. december 10. hétfő 07:49 - Hírextra
A Movida nightclub-ban, ahol gyakori vendég Kylie Minogue, Beyonce, Jordan és Prince is, valmint focisták és újgazdagok, erre az italra a megrendeléseket előre kell leadni.

A koktél összetevői: nagy adag Louis XII konyak, amelyet korlátozott mennyiségben hoztak forgalomba 8000 fontos áron üvegenként, fél üveg Crystal Rose pezsgő (400 font üvegenként), barna cukor, angosztura cseppek, néhány lapocska 24 karátos ehető arany levél és végül a pohár alján megbújó 11 karátos gyémántgyűrű.

Azokat, akik megrendelik a rendkivüli italt, két biztonsági őr vigyázza az utolsó csepp eltűntéig.

Az egyik első vevő egy 28 éves ingatlanfejlesztő volt, aki a barátnőjének vette a koktélt karácsonyi ajándékként. (Összehasonlításul a luxus árkategóriában ezért az összegért egy nyitott tetejű Porsche Boxstert lehet venni)

Az ital árának híre azonnal kivívta többek rosszallását. Sion Simon munkáspárti képviselő szerint akár fel is gyújhatnák a pénzt a szegényebbek orra előtt. Peter York hírmagyarázó szerint erre ennyit kiadni annyira tapintatlan és durva dolog, hogy mások úgy tekintik majd a koktél élvezőit, mint aki értelmileg alig fejlettebb egy krumplinál.

A nemzeti statisztikai hivatal adatai alapján Nagy-Britanniában az éves átlagkereset 22 ezer font.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását