2024. április 26. - Ervin

Csak szelektíven!

Az országban elsőként Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban vezették be az egészségügyi intézményben keletkező kommunális hulladékok szelektív gyűjtését - közölte a kórház főigazgató-főorvosa keddi sajtótájékoztatóján.
2008. április 8. kedd 16:04 - Hírextra
Az egészségügy területén a gyors és folyamatos fejlődés, illetve az újabb követelmények ösztönözték a kórházat, hogy olyan szelektív hulladékgyűjtési rendszert dolgozzon ki, amely könnyen fejleszthető - mondta Csiba Gábor.

A rendszer bevezetése előtt egy felmérés segítségével határozták meg a szelektíven gyűjtendő hulladékfajtákat - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint szelektíven gyűjtik a műanyag palackokat, az ivóleves papírdobozokat, a papírt és a kartonpapírt. Az előzetes felmérések alapján és az osztályok, részlegek igényei szerint vásároltak 300-300 darab 38 literes tárolót az ivóleves dobozok, illetve a műanyag palackok gyűjtéséhez, és 330 papírgyűjtőt. Mindezek összköltsége csaknem egymillió forint volt.

A főigazgató-főorvos beszámolt arról is, hogy a szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladékok elszállíttatása, amennyiben az a szelektivitásnak megfelelő, a kórháznak nem jelent költséget.
Kiemelt feladatnak nevezte, hogy a betegek és hozzátartozóik körében is elérjék a szemléletváltást.

"A jelenleg megvalósított rendszer bizonyára nem tökéletes - erősen alkalmazkodik anyagi lehetőségeinkhez - de fejleszthető, és a hatékony működése érdekében szívesen fogadjuk a dolgozók, betegek észrevételeit, javaslatait" - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását