2024. május 17. - Paszkál

Minden dolgozó sztrájkol

Eddig minden dolgozó csatlakozott a munkabeszüntetéshez, a járművezetők, forgalomirányítók és a műszakiak 99 százaléka sztrájkol - közölte Gulyás Attila, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese hétfőn a BKV-sztrá
2008. április 7. hétfő 08:20 - Hírextra
Az elnökhelyettes elmondta: "jelenleg nincs olyan munkavállaló a BKV-nál, aki felvenné a munkát. Ez vonatkozik a HÉV-re, a buszra, a trolibuszra és a metróra egyaránt, jelenleg majdnem minden áll" - tette hozzá.

A szakszervezeti vezető szerint a dolgozók sorban érkeznek a munkahelyre és sorban jelentenek sztrájkot. Eddig összesen három darab 1-es jelzésű villamos állt hagyta el a Baross kocsiszínt - tette hozzá.

A metrónál mintegy négyszázan csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, az óbudai, a Kilián és a troli buszgarázsokból - telephelyenként mintegy nyolcvannak kellene már üzemelnie - eddig egyetlen busz sem állt ki - mutatott rá Gulyás Attila.

Az elnökhelyettes szerint a sztrájkolók nagyon fegyelmezettek.

Nemes Gábor, a Cinkotai Autóbusz Üzem Szakszervezet elnöke elmondta, hogy az első - nappali műszakban dolgozó - buszvezetők "félreálltak", még egyetlen jármű sem hagyta el a telephelyet, amelynek hétfőn 290 buszt kellene kiadnia.

"Áll a forgalom" a kelenföldi autóbusz telephelyen is, amelynek 270 buszt kellene indítania hétfőn - közölte Bartha Pál, a Fürst Autóbusz Szakszervezet elnöke, aki hozzátette, hogy eddig mintegy hatvanan csatlakoztak a sztrájkhoz.

A szakszervezetek a vasárnapi tárgyaláson elutasították a BKV Zrt. vezetőségének megállapodás-tervezetét, amelyben a cég engedményeket tett volna. Az érdekképviseletek azért sztrájkolnak, mert nem teljesült az a követelésük: garantálja a BKV vezetősége, hogy tárgyalásokat kezdeményez a főváros és az állam képviselőivel a társaság anyagi problémáinak megoldása érdekében. A szakszervezetek a munkabeszüntetéssel tiltakoznak a tervezett csoportos létszámleépítés és járatritkítások ellen.

A sztrájk hétfő délután egy óráig tart majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását