2024. április 29. - Péter

A Krímbe tartanak a turisták

Fellendülőben van az ukrajnai Krím idegenforgalma, az idei főidényben több mint hatmillió turistára számítanak a félszigeten. A külföldiek körében is egyre népszerűbb Krím-félszigeten már márciusban elkezdődött az idegenforgalmi szezon.
2008. április 5. szombat 17:00 - Hírextra

Az idén a szokásosnál egy hónappal korábban beköszöntött tavasznak köszönhetően a tengerparti szállodák és gyógyüdülők eddig több mint 170 ezer vendéget fogadtak.

A kijevi Deny című napilap pénteki számának beszámolója szerint a Krím-félsziget tavaly az elmúlt másfél évtized legnagyobb vendégforgalmát bonyolította le, ugyanis 5,8 millió turista üdült a térségben. A főként Törökországból, Nagy-Britanniából, Észtországból, Lengyelországból és az Egyesült Államokból érkezett külföldi vendégek száma két és félszerese volt az egy évvel korábbinak.

A krími idegenforgalmi hivatal az idei évben a 20-25 százalékos áremelkedés ellenére rekord nagyságú vendégjárással, több mint 6 millió turista fogadásával számol. Az ukrajnai félszigeten nem nagyon tartanak attól, hogy a komoly vetélytársnak számító, hasonló földrajzi-éghajlati adottságokkal rendelkező oroszországi Szocsi vagy a törökországi Antaliya elcsábítja a vendégeket. Szakemberek szerint sok vonatkozásban egyik üdülőkörzet sem tud konkurálni a Krím-félszigettel, ahol több mint 11 ezer történelmi, építészeti és kulturális emlékhelyet, öt természetvédelmi területet, 33 rezervátumot, 87 természeti emléket, 10 védett tájegységet kereshetnek fel az oda látogatók. A gyógy-idegenforgalom tekintetében pedig párját ritkítja a térség 26 gyógyiszaplelőhelye és több mint 100, változatos vegyi összetételű termálvízforrása.

A Krím-félszigeten egyébként kezdenek fokozatosan áttérni a vendégek egész évben történő fogadására, a legutóbbi téli idényben már mintegy 100 szálloda és gyógyüdülő 26 százalékkal több látogatót fogadott, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását