2024. április 26. - Ervin

Rajpályázat

Idén hetedik alkalommal hirdeti meg a Henkel Art.Award nevű pályázatát 29 ország művészei számára. Idén a kortárs rajz kategóriájának nyertese a 7000 eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra is, hogy hazájában műveiből kiállítást rendezzen.
2008. április 3. csütörtök 10:56 - Hírextra
A pályázatot három kategóriában - rajz, fotó, formatervezés - hirdetik meg, évente váltakozó műfajban. Idén a kortárs rajzművészet egyik képviselője viheti el a díjat. A pályázat beadási határideje 2008. június 9.

A több fordulóból álló elbírálás során először hazai zsűri választja ki azokat a pályaműveket, amelyek a nemzetközi mezőnybe jutnak. A magyar zsűri elnöke és az itthoni pályázat szakmai vezetője Somorjai Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikai tanszékének vezetője lesz.
Ezt követően 2008 szeptemberében neves szakemberekből álló zsűri kiválaszt öt művészt, akik esélyesek a Henkel Art.Award elnyerésére.

A pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó gála keretében hirdetik ki 2008. november 17-én Bécsben.

Az eseményt követően a nagyközönség az osztrák fővárosban megrendezendő kiállításon tekintheti meg a díj nyertesének és a jelölteknek a pályaműveit.

Tavaly a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező tanszékének hallgatója, Domán Rajmund kotyoGo fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte meg a pályázatot.

Az idei pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.hochegegr.hu honlapról tölthető le
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását